1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kouvolassa maa järisi jälleen - jälkijäristyksiä luvassa

Kouvolassa koettiin maanjäristys torstaiaamuna noin klo 09.21. Järinän voimakkuus oli 2,6 magnitudia, ja sen keskus sijaitsi Kouvolan ja Kuusankosken välillä.

Maanjäristys on jatkoa Kouvolassa käynnissä olevalle maanjäristyssarjalle. Edellisen kerran Kouvolassa järisi joulukuun alussa. Silloin kysessä oli Suomen tämän vuoden suurin järistys, joka oli voimakkuudeltaan 2,8 magnitudia.

Tämänkertainen järistys havaittiin laajalti alueella kumeana jyrinänä sekä talojen tärinänä. Seismologian instituutti on vastaanottanut useita ilmoituksia maanjäristyshavainnoista.

- Yht'äkkiä tuli ravistus ja koko talo vapisi. Tuntui ihan siltä kuin olisin ollut jollain laineella, jonka mukana talo kulki. Järistys kesti kauemman kuin edellisellä kerralla, kuvailee Käpylässä asuva Pirjo Hauhio.

Jälkijäristyksiä luvassa

Aamun maanjäristystä on seurannut myös sarja pienempiä jälkijäristyksiä.

- Pienet järistykset jatkuvat todennäköisesti vielä päivittäisinä, sanoo Seismoligian instituutin amanuenssi Outi Valtonen.

Hänen mukaansa järistykset ovat helposti ihmisten huomattavissa, koska ne tapahtuvat lähellä maan pintaa.

Seismologian instituutista kerrotaan, että vastaavanlainen maanjäristysten sarja koettiin Anjalankoskella vuonna 2003. Silloin järistyksiä sattui säännöllisesti kahden viikon ajan. Anjalankoskella ei kuitenkaan koettu toista suurempaa järistystä kuten nyt Kuusankoskella.

Seismologian instituutti on käynyt asentamassa uusia rekisteröintilaitteita Kuusankoskella tiistaina ja keskiviikkona. Paikanninlaitteet on asennettu 10 kilometrin säteellä joulukuun alun maanjäristysparvesta.