Ilta-Sanomat: Niinistö on edelleen selvä suosikki presidentiksi

Sauli Niinistö (kok. ) on edelleen suomalaisten suosikki kevään presidentinvaaleissa, selviää Ilta-Sanomien teettämästä kyselytutkimuksesta. Lehden presidentinvaalikyselyssä Niinistöä äänesti 42 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten Timo Soinia ja keskustan Paavo Väyrystä suosi 9 prosenttia vastaajista.

vaalit

Ilta-Sanomien mukaan jos presidentinvaalit käytäisiin nyt, Paavo Lipponen (sd.) ja Pekka Haavisto (vihr.) saisivat 7 prosenttia äänistä. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki keräisi 4 prosenttia ja Eeva Biaudet (r) sekä Sari Essayah (kd.) 2 prosenttia äänistä.

Kaksi prosenttia kyselyyn vastanneista ei aio äänestää lainkaan kevään presidentinvaaleissa. Kantaansa empii vielä 18 prosenttia vastaajista.

Presidentinvaalikyselyn tuloksen voi uutisoida myös siten, että epävarmojen äänestäjien osuutta ei oteta huomioon kannatusprosenteissa. Ilta-Sanomat kertoo itse, että Sauli Niinistö sai gallupissa 51 prosenttia, Timo Soini ja Paavo Väyrynen 11 prosenttia sekä Pekka Haavisto ja Paavo Lipponen 9 prosenttia äänistä.

Lappeenrantalainen MC-Info haastatteli joulukuussa tutkimusta varten 1 001 ihmistä. Ilta-Sanomat on ennen teettänyt presidentinvaalikyselynsä Taloustutkimuksella.

Lähteet: YLE Uutiset