1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joululahjat

Lahjakääreeksi kelpaa mikä vain kotoa löytyvä

Joululahjaa ei tarvitse välttämättä kääriä joululahjapaperiin. Moni kotoa löytyvä hyödykekin kelpaa paketointitarpeeksi. Reetta Taponen Valoniasta antoi viime hetken pakkaajatontuille vinkkejä siitä, miten kilttien lasten paketit voi kääriä.

joululahjat
Voimapaperi, vanhat kengännauhat ja nappi ovat hauskoja paketointitarpeita. Juhlavaksi paketin tekee vanha kuva tai ajatuksella kirjoitettu runo.YLE / Tuuli Toivanen

Tonttujen jouluyön urakka ei ole helppo - varsinkaan jos yrittää välttää joululahjapaperia.

Lahjapaperia kannattaa välttää siksi, että sitä ei saa laittaa paperinkeräysastiaan. Joululahjapaperissa on yleensä sen verran muovia, ettei kierrätyskeskus voi hyödyntää sitä kierrätyspaperina.

- Siksi paketointiin kannattaa käyttää kaikkea jo kertaalleen käytettyä, vinkkaa Projektityöntekijä Reetta Taponen Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskuksesta.

Mielikuvitus avuksi

Kierrätysmateriaalien käyttö ei todellakaan tarkoita sitä, että paketista tulisi ruma tai tylsä. Upeimmat paketit ovat ajatuksella ja mielikuvituksella käärittyjä!

- Tai jos on käynyt niin köpelösti, ettei kotoa löydy minkäänlaisia paketointitarpeita, voi lahjan myös jättää paketoimatta ja piilottaa. Lahjan saajalle voi tehdä aarrekartan piilopaikkaan. Näin lahjojen avaaminen on vähän kuin leikkiä, hymyilee Taponen.

Hauska idea paketointiin ovat myös perinteikkäät japanilaiset furoshiki-kangastaittelumallit. Furokishi-tekniikassa lahja kääritään liinaan tai kankaaseen.

Katso ylhäältä kuvagalleriastamme vinkit paketointiin!

Lähteet: YLE Turku / Tuuli Toivanen

Lue seuraavaksi