1. yle.fi
  2. Uutiset

Moskovassa lumesta liikennekaaos

Moskovassa on viime päivinä satanut ennätysmäärä lunta. Viranomaisten mukaan kahden päivän aikana on satanut kuukauden keskimääräinen määrä eli 30 senttiä lunta. Lumi on aiheuttanut valtavia liikenneruuhkia Moskovan alueella.

Ulkomaat

Torstaina Moskova lähes halvaantui liikenneruuhkien vuoksi. Teiden ruuhkat olivat pahimmillaan 3 400 kilometrin mittaiset, "kuin Moskovasta Novosibirskiin saakka", sanoivat viranomaiset uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Perjantaina monet olivat jo jättäneet autonsa kotiin, sillä viranomaiset kertoivat joukkoliikenteen matkustajamäärän lisääntyneen noin miljoonalla päivän aikana.

Kolmen päivän aikana on sattunut myös kolmasosa enemmän liikenneonnettomuuksia, noin 2 000 kappaletta, kertoo gazeta.ru -uutissivusto. Kolarit ovat olleet melko pieniä. Kaksi ihmistä on kuitenkin kuollut ja 43 loukkantunut.

Viranomaiset sanoivat kaupungista puhdistetun kaikkiaan 350 000 kuutiota lunta pelkästään perjantaina. Viikonlopuksi lisää lunta ei juurikaan oteta, mutta sateet jatkuvat maanantaina.

Lumen puhdistaminen on valtava urakka vuosittain Moskovassa. Lumenluontiin kuluu noin puoli miljardia ruplaa eli 12 miljoonaa euroa vuosittain. Lunta luo 30 000 työntekijää ja 15 000 lumiauraa.

Myös viranomaiset ovat hermostuneet lumeen, joka aiheuttaa vaikeuksia vuosittain. Vuonna 2009 Moskovan tuolloinen pormestari määräsi sadepilviä ammuttavaksi kemikaalilla, jotta lunta ei sataisi Moskovaan.

Lähteet: Itar-Tass, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi