1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alennusmyynti

Ale alkoi ajoissa

Tänä vuonna alennusmyynnit alkoivat monissa kaupoissa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Kouvolan vaatekaupoista kahmitaan ensimmäisenä takit ja suurimmat koot.

alennusmyynti
Kaupan liiton mukaan lähes neljännes kaupoista laski hintojaan jo ennen joulunpyhiä.
YLE / Kirsi Partanen

- Löytöjä etsitään ja jotain vähän erikoisempaakin. Nyt on vielä kokojakin. Ensimmäisenä menevät koot 40:stä ylöspäin, kuvailee Kirsi Rämä Kouvolan Muotitalo Lehdosta.

Lahjakorttien suosio kasvussa

Joulunalusaikaan alkaneet alennusmyynnit houkuttelivat asiakkaita joululahjojen ostoon. Joulun jälkeenkin vilskettä riittää, sillä ihmiset rientävät kauppoihin tuhlaamaan joululahjaksi saamansa rahat ja lahjakortit. Kirsi Rämän mukaan lahjakorttien suosio on kasvanut selvästi vuosi vuodelta. Joululahjoihinsa tyytymättömiä, lahjanvaihtajia on liikenteessä puolestaan huomattavasti aiempaa vähemmän.

- Se onkin jännä juttu. Asiakkaat kyselevät hirveästi etukäteen, että voiko joululahjan varmasti tulla vaihtamaan joulun jälkeen. Mutta totuus on se, että ihan vain muutama tulee vaihtamaan lahjansa, Rämä huomauttaa.

Joitakin tavaroita ei Rämän mukaan tarvitse koskaan laittaa alennusmyyntiin, sillä ne menevät kaupaksi joka tapauksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi urheilukauppojen uimalasit sekä vaatekauppojen valkoiset paitapuserot, mustat housut ja hameet.

"Kosmetiikkaa ei voi vanhana myydä"

Kaupan liiton mukaan lähes neljännes kaupoista laski hintojaan jo ennen joulunpyhiä. The Body Shopissa alennusmyynnit alkoivat kuitenkin perinteiseen tapaan vasta joulupyhien jälkeen.

- Ne mitä jäi joulumyynnistä, myydään nyt sitten alennuksella pois, kertoo kosmetologi Kati Hukkanen.

Hän myöntää, että joulun jäljiltä ei kuitenkaan jäänyt juuri mitään.

- No ei kyllä jäänyt - hyvin meni. Ainoastaan joulukauteen tarkoitettuja tuotteita jäi jonkin verran. Mutta noita erikoiseriä tulee vielä tällä viikolla lisää kuormassa. Meillähän on aina erikoiseriä alennuksessa, koska kosmetiikkaa ei voi vanhana myydä. Eli periaatteessa meillä ei ole aletavaraa, vaan erikoiseriä, Hukkanen summaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Katariina Luoma

Lue seuraavaksi