1. yle.fi
  2. Uutiset

Hannunpäivän sähköviat selätetty Kainuussa

Kovien tuulten aiheuttamia sähkökatkoksia on korjattu tiiviisti tiistai-illan ja yön aikana Kainuussa. E.ON Kainuun Sähköverkon valvomosta kerrotaan, että viimeiset viat saatiin korjattua aamukahden tienoilla ja sähköttömiä talouksia ei pitäisi nyt olla.

sähkökatkot
Sähkömies korjaamassa sähkölinjaa.
YLE

Laajimmat vika-alueet olivat tiistai-iltapäivän ja illan aikana Oulujärven ympäristössä Kajaanissa ja Paltamossa sekä Kuhmossa ja Sotkamossa. Kaikkiaan keskijänniteverkon vikoja oli kuutisenkymmentä ja sähkökatkot koskivat noin 13 000 E.ON Kainuun Sähköverkon asiakasta. Eniten vikoja ilmeni iltapäivällä, jolloin pahimmillaan oli lähes kolmekymmentä yhtäaikaista vikaa. Suurin osa vioista saatiin rajattua nopeasti, mutta noin 5 000 asiakasta joutui olemaan muutamia tunteja ilman sähköä .

Keskimäärin vika-alueen piiriin jääneen kohteen korjausaika oli 3-5 tuntia ja pisimmillään korjaukset kestivät Sotkamon eteläosissa 9-10 tuntia.

Viankorjauksen parissa työskenteli nelisenkymmentä verkostourakoitsijan asentajaa. Vielä puoli kymmeneltä tiistai-iltana sähköttömänä oli noin 800 taloutta.

E.ON ei pysty paikallistamaan pienjänniteverkon vikoja, joten asiakkaiden on hyvä käydä tarkastamassa sähköt kesämökeistä ja muista kiinteistöistä, joissa ei asuta vakituisesti.

Sähköjohdoille kallistuneista puista tulee ilmoittaa E.ONin maksuttomaan vikailmoitusnumeroon. Omin päin vaurioituneita sähkölinjoja ei saa mennä korjaamaan. Lisäksi kesämökkien sähköjen toimivuus on syytä käydä tarkistamassa.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi