1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suunvuorot

Feministi asioi lihatiskillä

Suunnittelija Marianne Valola Lahdesta ehdottaa suunvuorossaan, että seksinnälkäiset voisivat ostaa seksiobjekteiksi alistettujen ihmisten sijaan kohteensa lihatiskistä. Protestiksi seksiturismille kehonsa paljastaneet ukrainalaiset naiset ovat Valolan mielestä sankareita.

Ukrainassa nuoret naiset ovat perustaneet FEMEN-nimisen feministijärjestön, joka ajaa demokratian ja tasa-arvon asiaa. Koska naiset eivät saa asiaansa muuten kuuluville, he maalaavat iskulauseensa paljaisiin rintoihinsa. "Ukraina njet bordel!" Ukraina ei ole bordelli!.

Joka neljäs euroopan prostituoiduista on kotoisin Ukrainasta. Maahan suuntautuu seksituristien virta kaikkialta maailmasta. Erityisesti meiltä sivistyneestä Euroopasta.

Talouskriisin myötä prostituoitujen määrän arvioidaan tuplaantuneen. Erityisessä vaarassa ovat alaikäiset tytöt.

FEMEN vastustaa tätä kehitystä ja tuo epäkohdat maailman tietoisuuteen. Ja onnistuuhan se, kun asiasta viestii tällä tavalla - tisseillään.

FEMENin naisia on moitittu monella tavoin. Heidän on arvioitu häpäisevän vanhempansa ja jäävän ilman aviopuolisoa. Heidän uskotaan houkuttelevan maahan lisää seksituristeja. Viesti on ollut selkeä: he eivät ole kunnon tyttöjä.

Naiset sanovat avoimesti käyttävänsä seksuaalisuuttaan ja kauneuttaan aseena väärinkäytöksiä vastaan. He eivät tunnustaudu huomionkipeiksi bimboiksi.

He ovat sankareita. Kuten sankarit, he uhraavat itsensä tärkeän asian puolesta. FEMENin naiset uhraavat rintojensa kauneimmat vuodet ja avioliittomahdollisuutensa taistelulle vääryyttä vastaan.

Olen käytännöllinen nainen, siksi haluan ehdottaa vaihtoehtoa maksulliselle seksille. Vaihtoehtoa, joka ei vaaranna kenenkään terveyttä, ei tuhoa ketään henkisesti eikä sen jäljiltä synny lapsia, joilla ei ole paikkaa maailmassa.

Ostetaan lihakaupasta parin kilon kiinteä paisti. Talon terävimmällä veitsellä painetaan lihasyyn myötäisesti noin 10 - 15 sentin syvä viilto lihaan. Liha lämmitetään mikrossa puolella teholla noin 40-asteiseksi. Ja sitten liha käytetään, miten hyvänsä, yksin tai porukalla.

Kun liha on käytetty loppuun, se heitetään roskiin. Tämä liha on käyttötavaraa eikä se protestoi julmaa kohtelua.

Ukrainassa pidetään jalkapallon Euroopan mestaruuskisat kesällä 2012. Tiedetään, että suuret jalkapallokisat tuovat aina mukanaan paljon seksiturismia.

FEMEN pelkää aiheellisesti, että Ukrainan kisoista tulee seksiturismin ykköskohde.

Toivottavasti Ukrainassa on hyviä lihakauppoja.