1. yle.fi
  2. Uutiset

Punainen Risti auttaa myrskyn uhreja Salossa

Suomen Punainen Risti auttaa tapaninpäivän- ja Hannu-myrskyn uhreja Salon seudulla. Kaupungin keskustaan, Moision koululle on perustettu tilapäinen majoitus- ja huoltopiste. Keskiviikon aikana SPR:n Tampereen keskusvarastolta on lähetty 60 sänkyä huopineen ja vuodevaatteineen Moision koululle Salon kaupungin pyynnöstä.

Kotimaan uutiset
SPR:n työntekijöitä.
YLE / Vesa-Matti Ruuska

SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kertoo, että sänkyjen lähettäminen kotimaahan on hyvin harvinaista. Tosin tänä vuonna samoja sänkyjä oli käytössä Turun yliopistollisen keskussairaalan tulipalon yhteydessä.

- Meillä on valmius auttaa yhtälailla sekä kotimaassa, että ulkomailla, Heikkinen toteaa.

Vettä ja lämpöä

Yöpyjiä ei Moision koululle ole vielä jäänyt, mutta SPR:n Salon osaston puheenjohtajan Riitta Salosen mukaan moni on käynyt suihkussa ja vettä hakemassa.

- Muutama on tullut lämmitelemään, kun omassa kodissa oli ollut kylmä. Pari henkilöä tässä miettii, jäävätkö he tänne yöksi, Salonen kertoo.

Moision koulun majoitus- ja huoltopisteen ovat perustaneet Punaisen Ristin Salon osasto yhdessä alueen Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa. Salossa on vielä paljon alueita, joissa ei ole sähköä tai puhelinverkkoa toiminnassa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi