Teemme juttua: Miten koville irtisanominen saa ottaa?

Potkut voivat tyrmätä työntekijän. Otavamediasta irtisanottu toimittaja teki tunteistaan julkisia avautumalla blogissaan seikkaperäisesti tunteistaan. Monet irtisanotut ovat mieluummin hiljaa tai kertovat korkeintaan yleisesti hyväksytyistä reaktioistaan eli pettymyksestä, tyrmistyksestä ja masennuksesta. Saako irtisanomisesta suuttua?

Osallistu
Rukkanen roikkuu naulassa.
Pekka Sipilä / Yle

Yle Lahti tekee juttua irtisanomisista. Lahden seudulla kylmää vettä tuli niskaan viimeksi Orimattilassa Finnkarelia Virkkeen työntekijöille, jotka saivat irtisanomislaput viime viikolla. Työt päättyvät Orimattilassa 80 ihmisillä joulun jälkeen. Viime vuosina työttömäksi on jääty massoittain väkeä myös esimerkiksi Heinolassa.

Suomessa on irtisanottu 2000-luvulla kymmeniätuhansia ihmisiä. Yleensä irtisanomisten inhimillinen puoli nousee esiin, mutta harvoin niin rajusti kuin Kaupunkisissin blogissa. Otavamediasta potkut saaneen toimttajan kynä on terävä ja avautuminen on jakanut mielipiteet. Onko hyväksyttävää raivostua näin paljon omasta irtisanomisestaan, julkisesti?

Entä onko työntekijöiden ja irtisanottavien kohtelu Suomessa kohdallaan? Onko potkuissa mitään hyvää?

Toimittaja osallistuu täällä aiheesta käytävään keskusteluun.

Lähteet: YLE / Tanja Perkkiö