1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kymmenettuhannet yhä ilman sähköä

Noin 75 000 taloutta oli yhä ilman sähköä keskiviikkoiltana. Pahin tilanne tapaninpäivän myrskyn ja tiistaisen Hannu-myrskyn jäljiltä on Lounais-Suomessa, Satakunnassa ja Savossa. Osa sähköttömistä talouksista on ollut ilman sähköä jo kolme päivää.

Kuva: YLE

Fortumin asiakkaista keskiviikkoiltana vailla sähköjä oli yhä noin 38 000. Suurin osa heistä on ollut sähköttä jo kolme päivää, sillä valtaosa sähkövioista aiheutti tapaninpäivän myrsky.

Vattenfallin asiakkaista vajaat 12 000 oli keskiviikkoiltana vailla sähköjä. Eniten sähköttömiä talouksia on Pirkanmaalla ja Hämeessä.

Savon Voimalla oli illalla noin 7 000 sähkötöntä asiaskata. Suur-Savon Sähkön alueella oli illalla noin 3 000 kotitaloutta ilman sähköä.

Sähköt palautettu yli 200 000 talouteen

Myrskytuhojen laajuus ja tuulisena jatkunut sää ovat hidastaneet korjaustöiden etenemistä. Tänään kuitenkin korjaustyöt ovat edenneet aikaisempaa rivakammin. Pahimmillaan ilman sähkö oli 300 000 taloutta.

Tämän päivän aikana Fortum on saanut palautettua sähköt noin 20 000 asiakkaalle. Fortum kertoo, että noin satakunta metsuria on raivannut kaatuneita puita sähkölinjoilta ja yli 350 asentajaa on palauttanut sähköjä.

Fortum kuitenkin varoittaa, että sähköjen palautuminen joillekin asiakkaille saattaa kestää useita päiviä jopa viikkoja, sillä sähköverkkoa joudutaan rakentamaan paikoin uudelleen.

Vikailmoitusten määrän uskotaan nousevan viikonloppuna, kun ihmiset suuntaavat mökille ja uusia sähkökatkoja paljastuu. Sähköyhtiöt muistuttavat, ettei kaatuneiden linjojen lähelle pidä mennä.