Suksikauppa ei luista

Lumen puute näkyy suksikaupassa, mutta kelit eivät ole pysäyttäneet kauppaa kokonaan. Suksimyynnin odotetaan vilkastuvan heti kun maahan saadaan lumipeite. Pohjoisessa Keski-Suomessa hiihtämään paikoin jo pääsee, mutta muualla maakunnassa sivakointipaikan löytäminen teettää työtä.

Hiihtovälinekauppa

Suksikauppa ei ole luistanut Keski-Suomessakaan viime vuotiseen malliin lumettomuuden vuoksi. Myyjien mukaan keleihin nähden sukset ovat kuitenkin menneet kaupaksi kohtalaisen hyvin.

Suksien ostajat ovat nyt odottavalla kannalla ja tämä näkyi jo joulumyynnissä.

- Esimerkiksi lapsille lahjaksi suksia ostettiin nyt vähemmän kuin edellisvuonna. Samoin sunnuntai-hiihtelijä ihan selvästi odottaa nyt lumien tuloa. Aktiivisemmat hiihtäjät, jotka hiihtävät mahdollisesti putkessa tai ensilumen laduilla, niin nämä henkilöt ovat jo hyvissä ajoin hakeneet suksia, kertoo Intersport Tourulan urheiluvälinemyyjä Arsi Välivaara.

Heikosta lumitilanteesta huolimatta hiihtoladulle pääsee Keski-Suomessakin paikoin.

- Nyt ollaan Ladun majan maastossa Kolmisoppisen metsäautotien pohjalla. Tässä pääsee hiihtämään ja tiedän, että myös Saarijärvellä ladulle pääsee. Myös pohjoisessa Keski-Suomessa lunta on, toteaa Jyväskylän Latu ry:n varapuheenjohtaja Matti Varesmaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus