Hyppää sisältöön

Varastossa elämä on sarja valintoja

Duunarikomedia Varasto pistää päähenkilönsä Rouskun valintojen eteen Karitan edesauttaessa elämän yllätyksiä. Ohjaaja Taru Mäkelälle elokuva on yritys avata miehen mysteeriä.

Minttu Mustakallio näkee tosielämän karitoja kotikaupungissaan Helsingissäkin. Kuva: Jani Häkli / Nordisk Film

Taru Mäkelää naurattaa, kun hän muistaa ohjaamastaan elokuvasta Varasto kohtauksen, jossa Juha Mujen näyttelemä myymäläpäällikkö on syönyt Karitan eväät.

- On tainnut Mujekin naisia nähdä, sillä ohjeena oli ottaa esimerkkiä menopausaalisista, äkäisistä naisista.

Mäkelä puolestaan haluaa nähdä miehen pintaa syvemmälle.

- Mies on maaginen. Mies on mysteeri, josta ei ota selvää, Mäkelä huokailee.

Se, mitä Kari-Pekka Toivosen esittämän Rouskun päässä liikkuu Varasto-elokuvassa hahmottuu katsojalle pikkuhiljaa. Minttu Mustakallion Karita suistaa Rouskun elämän totutuilta raiteilta, ja duunarikomediassa nähdään kasvutarina jos useampikin.

Tosielämän Karitat ratikassa

- Karita on tahtonainen, joka haluaa Rouskun ja paljon muutakin. Hän etenee päättäväisesti kohti tavoitteitaan, Minttu Mustakallio kertoo roolihahmostaan.

- Näitä tosielämän karitoja on varmasti joka paikassa, ainakin minä olen heitä nähnyt Helsingin raitiovaunukyydissä - meikit, vaatteet, korut ja varmasti elämänasennekin täsmää, Mustakallio muotoilee.

Puvustus ja maskeeraus merkitsi paljon Mustakalliolle Karitan roolia rakentaessa.

- Yhtä aikaa Varaston kuvausten kanssa kuvasin tv-sarjaa ja tein teatteria. Päivät olivat pitkiä ja kiireisiä, mutta roolit eivät menneet sekaisin. Karita jäi kuvauspaikalle kun riisuin hänen vaatteensa, korunsa ja tekoripsensä.

.
.