Vedet lähes tulvakorkeudessa Uudellamaalla

Järvien ja jokien pinnat ovat Uudellamaalla korkealla. Suomen ympäristökeskuksen mukaan esimerkiksi Lohjanjärven pinta on lähellä tulvakorkeutta, sillä runsaiden sateiden ja tuulen yhteisvaikutus on nostanut veden hieman säännöstelyrajan yläpuolelle.

Kuva: YLE

Mikäli lähipäivinä tulee uusia vesisateita, pinta saattaa nousta edelleen ja vesi tulvia teille ja rakennuksiin.

Hiidenveden pinnan nousu on hidastunut, mutta uudet sateet saattavat nostaa senkin pintaa entisestään. Kytäjoen peltoalueita Neitsytsaaren lähialueella Hyvinkäällä on yhä tulvan alla.

Suomen Ympäristökeskuksen mittausasemien mukaan Lohjanjärven pinta oli eilen 25, Tuusulanjärven 30, Hiidenveden 50 ja Artjärven Pyhäjärven 80 senttiä normaalia korkeammalla.

Vantaanjoki oli Myllymäen kohdalla metrin verran normaalia korkeammalla ja Siuntionjoki noin 70 senttiä normaalia korkeammalla.

Tuusulanjoen ja Keravanjoen pinta oli puolestaan 30- 40 senttiä yli normaalin tason.

Meriveden pinta Helsingin edustalla oli eilen korkeimmillaan reilun metrin yli normaalin tason, mutta yön aikana pinta on laskenut.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan meriveden pintakorkeus Helsingin edustalla vaihtelee parin seuraavan päivän aikana +40 sentistä noin +70 senttiin.