Jymyä kiinnostaa vain mestaruus

Hallitseva miesten Superpesiksen mestari Sotkamon Jymy ei ole kiinnostunut mitaleista tulevalla kaudella, sanoo pelinjohtaja Mikko Kuosmanen. Jymy pelaa vain mestaruudesta, kiteytti Kuosmanen joukkueen ensimmäisessä joukkueharjoituksessa Vuokattihallissa. Joukkueessa on vielä yksi iso aukko, Jani Komulainen ei ole vielä päättänyt uransa jatkosta.

Sotkamon Jymy
Roope Korhonen ja Toni Kohonen
Roope Korhonen ja Toni Kohonen jälleen pallon kimpussa.YLE / Jarmo Nuotio

Jymy on harjoitellut ja hakenut uusia pelimiehiä syksyn ajan harjoitusleireiltä. Niille ei kuitenkaan joukkueen nimekkäimpiä ja kokeneimpia pelaajia ole vaivattu mukaan. Kuosmasen mukaan tämänkin kaartin lomat on nyt lomailtu. Tulevaan kauteen harjoitellaan tiiviisti 17 pelaajan ringissä.

- Paperilla joukkue ei aivan viime vuotisen tasoiselta näytä. Siellä on iso, Jani Komulaisen kokoinen aukko täytettävänä. Meidän juniorimyllymme on kuitenkin tuottanut tähänkin saakka koko ajan kovia pelimiehiä, tulevaisuuden lupauksia on nytkin mukana.

Komulainen ei ole vielä päättänyt, jatkaako uraansa vai ei. Kuosmanen on kuitenkin valmistautunut siihen, että ura ei jatku.

- Siitä lähdetään, että jokainen nostaa tasoaan ja samalla nuoret autetaan ottamaan paikkansa pakassa.

Harjoituksia on jo odotettu

Vuoden pesäpalloilijaksi valittu Roope Korhonen hikoili muiden mukana Vuokattihallissa. Miehellä on kova tavoite ensi kaudelle.

- Jos ei ole intoa ja paloa, ei tätä kannata tehdä. Minä olen joka vuosi halunnut kehittyä pelaajana, niin nytkin.

Joukkueen uudistuminen on Korhoselle tuttua.

- Joka vuosi jotain muuttuu. Uusien nimien listalla on kovia pelimiehiä, jotka ovat toki tuttuja jo. Sekin motivoi harjoittelemaan kovaa.

Uutta intoa harjoituksissa edusti Saku Hakkarainen. Hinku joukkueeseen on kova mutta senkin nuorukainen myöntää, että avaukseen pääsy on kovan työn takana.

- Tottakai taistelen paikasta avauksessa. Tässä joukkueessa on kuitenkin niin kovia pelaajia, että paikan ottaminen vaatii paljon työtä ja onnistumisia.

Tavoite ei yllätä ketään

Jymy on takavuosina ollut välillä vaatimatonkin kauden alla, nyt siihen ei ole tarvetta, sanoo Kuosmanen.

- Vaikka paperilla ei olla ehkä niin kova kuin on odotettu, me pelaamme syksyllä kovempaa pesäpalloa kuin päättyneellä kaudella.

Siis?

- Ei sitä tarvitse kierrellä. Meitä ei kiinnosta pelaaminen mitaleista, me pelaamme vain mestaruudesta.

Lähteet: YLE Kainuu / Jarmo Nuotio