Vuoden 2011 vinksahtaneimmat nyrjähdykset!

YLE Turun Radiossa on tehty koko vuoden Arjen löytöretkiä. Sarja on perustunut hiljattain Suomi-palkinnon saaneen Meiju Niskalan kalenterikirjaan. YLE Turku kokosi YLE Areenaan parhaita poimintoja vuoden varrelta.

Kaupunkimaantieteilijä Riina Lundman ja Meiju Niskala viihtyivät selvästi Turun Pääkirjaston kahvilassa. Kuva: YLE Turku / Kalle Talonen

Meiju Niskalan ja toimittaja Kalle Talosen kanssa arkea ovat olleet Turun Radiossa nyrjäyttelemässä niin tavalliset kansalaiset, koululuokat kuin taiteilijatkin. Arjen löytöretkeilijöiden äänipotpurissa 2011 seikkailevat muun muassa Veijo Hietala, Roope ja Valtteri Lipasti, Markku Heikkilä, Niina Repo, Tero-Petri Suovanen ja Esa Hirvonen sekä Wäinö Aaltosen alakoulun nelosluokkalaiset.

Arjen löytöretkikalenterin tekijä ja nyt myös Suomi-palkinnon pokannut Meiju Niskala muistelee meneen vuoden radio-ohjelmia lämmöllä. Mieleen nousee monia iloisia ajatuksia ja yksityiskohtia.

- Yksi hieno hetki oli esimerkiksi viime kesänä kun tehtävänä oli piilottaa aarre. Eräs ulkopaikkakuntalainen mies kuunteli radiota autossaan ja löysi sitten sen aarrekartan. Hän ei kuitenkaan tuntenut niin hyvin Turkua ja sain moneen otteeseen neuvoa häntä puhelimessa. Oli mahtavaa kuunnella kun puhelimen toisessa päässä löydettiin aarre!

Meiju Niskala ja YLE Turku haluavat kiittää kaikkia vuoden 2011 Arjen löytöretkille niin radiolähetyksissä kuin ihan muuten vaan osallistuneita kanssaihmisiä ja kannustaa jatkamaan samaan malliin.

- Aina kannattaa kokea tätä maailmaa hereillä ja vähän toisin niin kauan kun se ei vahingoita muita ihmisiä, tiivistää kokemuksellisen kaupungin konsultti Meiju Niskala.

Kuuntele Arjen löytöretkeilijöiden parhaat palat 2011 yllä olevasta linkistä!