1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raisio

Raision tammikuu on tipaton

Raision kaupunki haastaa kaupunkilaiset ja kaupungin työntekijät viettämään tipatonta tammikuuta. Haasteella halutaan muistuttaa raisiolaisia liiallisen päihteidenkäytön haitoista sekä samalla lyhyenkin päihteettömän jakson terveyshyödyistä.

Raisio
Viinipulloja Alkon hyllyssä.
YLE

Tipatonta tammikuuta pidetään myös hyvänä tapana testata, kuinka suuri rooli alkoholilla on itse kunkin elämässä.

- Tarkoitus on leikillisessä talkoohengessä nostaa esille sinänsä vakavaa asiaa, projektikoordinaattori Pia Pelkonen sanoo.

Pelkonen listaa keveämmän kuukauden hyviä vaikutuksia kohentuvasta yleiskunnosta painonhallinnan helpottumiseen ja yöunen paranemiseen.

Mitään varsinaista alkoholinvastaista kampanjaa ei Raisiossa käynnistellä, vuodenvaihteen lupausten teon tapa ja tipattoman tammikuun perinne sopivat muuten vain mainiosti raisiolaiseen porukkahaasteen henkeen. Ja onhan tipattomassa tammikuussa myös mieleenpainuva alkusointu.

- Suomen kielessä on alan sanastoa niin paljon, että teemakuukauden voisi järjestää moneenkin kohtaan kalenteria: humalaton helmikuu, maltaaton maaliskuu..., Pia Pelkonen nauraa.

Raisiolaiset voivat ottaa haasteen vastaan ilmoittautumalla mukaan kaupungin verkkopalvelussa. Tipaton tammikuu-haaste on avoinna 15. tammikuuta saakka. Kaikkien mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan pieniä kannustuspalkintoja.

Raision kaupunki on laatinut Tipaton tammikuu-haasteensa yhdessä Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön kehittämishankkeen kanssa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi