Hyppää sisältöön

Ylilääkäri: M- ja PIP-implantteihin suhtauduttava samalla tavalla

M-implantteihin ja PIP-implantteihin pitää suhtautua toistaiseksi samalla tavalla, sanoo ylilääkäri Juhani Rämö Valvirasta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan kiellettyjä ranskalaisia PIP-rintaimplantteja on ilmeisesti markkinoitu myös tuotenimellä M-implant.

Juhani Rämön mukaan syy suhtautumiseen on se, että M-rintaimplanttien osalta on edelleen selvittelyn alla, mikä implantti on tehty missäkin ja onko markkinoilta poistettuja PIP-implantteja brändätty uudelleen toisella nimellä.

Rämö huomauttaa, että moni ei välttämättä tiedä, minkämerkkisen implantin on saanut. Rämö kehottaakin olemaan yhteydessä hoitopaikkaan sen selvittämiseksi, mikä implantti on laitettu.

Ranskan terveysministeriö on luvannut ensi viikolla uutta tietoa implanttien turvallisuuteen liittyen.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Suomessa ei ole myyty PIP- tai M-implantteja, mutta Virossa niitä on leikattu myös suomalaisille. Rämö vahvistaa YLE Uutisille, että Suomessa M-implantteja ei ole käytetty eikä tuotu maahan.

Helsingin Sanomien mukaan Virossa markkinoidut M-implantit voivat kuitenkin mahdollisesti olla eri tuotteita kuin ne M-implantit, jotka on kielletty Hollannissa ja Saksassa.