Sosiaaliset mediat ja keskustelupalstat heti ampumatapauksen kimpussa

Yhteisösivusto Facebookissa käydään vilkasta ja paikoin erittäin rankkaa keskustelua Espoon Sellon ampumatapauksesta. Facebookiin on perustettu alasivu, jossa ruoditaan tapahtunutta. Myös MuroBBS-sivustolla ja Twitterissä seurattiin tapahtumia.

Kotimaa

Facebookin sivulle liittyy koko ajan uusia jäseniä. Ryhmä on kaikille avoin. Facebookiin voi kuka tahansa perustaa ryhmiä, joihin kuka tahansa voi liittyä.

Myös MuroBBS-sivustolla on seurattu tiiviisti tapahtuman etenemistä alusta asti ja julkaistu myös kuvia tapahtumapaikalta.

Niin ikään miniblogi Twitterissä on useita profiileja, jossa tapahtumia päivitettiin reaaliajassa heti ammuskelun tapahduttua. Osa ihmisistä seurasi tapahtumia muun muassa kotiensa ikkunoista tai lähialueilta ja raportoi sitä mukaa.

Facebookia ja Twitteriä voi päivittää helposti matkapuhelimella, joten tapahtumien päivitys onnistui nopeasti paikan päältä.

Aiemmin mediat ovat seuranneet tiiviisti myös sosiaalista mediaa ja netin keskustelupalstoja saadakseen pohjatietoa ja yleiskuvaa tapahtumista. Nyt ainakin MuroBBS-sivustolla ihmeteltiin tapahtuman alkuvaiheessa, miten media pystyy uutisoimaan tapahtumista MuroBBS-sivuston keskustelupalstaa nopeammin.

Lähteet: YLE Uutiset