S-ryhmän kaupoissa suruliputus ja hiljainen hetki

S-ryhmän kaupoissa on tänään perjantaina suruliputus HOK-Elannon alueella Sellon kauppakeskuksen torstaisen ammuskelun vuoksi. Maanantaina kello 12 S-ryhmän kaupoissa järjestetään hiljainen hetki koko maassa.

S-ryhmän johto kokoontuu lauantaina päättämään, järjestetäänkö maanantaina ryhmän kaupoissa myös suruliputus ja tarjotaanko työntekijöille mahdollisesti jotain keskusteluapua, SOK:n pääjohtajan tehtävää hoitava Antti Sippola kertoo.

S-ryhmä esittää surunvalittelunsa Sellon kauppakeskuksen ammuskelussa kuolleiden omaisille, läheisille ja työtovereille. Espoossa sijaitsevan kauppakeskus Sellon Prisma on kiinni maanantaihin saakka.

- Tuntuu surua heidän puolesta, jotka joutuivat menettämään henkensä työpaikalla, Sippola kuvailee.

Ampujalla lähestymiskielto Prismaan

Kaikki Sellon Prismassa surmatut neljä ihmistä olivat Prisman työntekijöitä. Kolme heistä oli esimiesasemassa. Myös yksityisasunnosta surmattuna löydetty ampujan entinen naisystävä työskenteli Prismassa.

- Meidän täytyy huolehtia, että lähellä olevat henkilöt saavat asian käsitellyksi ja voivat palata töihin. Se on vaativa tehtävä, Sippola kertoo.

Ampujalla oli laajennettu lähestymiskielto Sellon Prismaan. Ampuja surmasi lopuksi itsensä.

Sippola kertoo, että S-ryhmä tulee myös arvioimaan, onko sen kriisitilanteisiin varautumissuunnitelmissa jotain sellaista, joka tulisi tarkemmin ottaa huomioon.

- Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki on toiminut hyvin, Sippola kertoo.

Sippola ei kannata metallinpaljastinten asettamista kauppakeskusten oville.