Kemin teatterissa lähes 25 000 katsojaa

Kemin kaupunginteatterin suosio on kasvanut. Teatteri veti viime vuonna lähes 25 000 katsojaa, mikä on noin 1000 ihmistä enemmän kuin vuonna 2008. Rahapula on leimannut teatterin tekemistä Kemissä jo vuosia, mutta se ei ole vähentänyt teatterin suosiota.

teatteritaide
Laila - Tatja HirvenmäkiKemin kaupunginteatteri / Leena Koskela

- Kun ihmisillä on taloudellisesti vaikeampaa tai eletään yleisesti niukempia aikoja, niin elämää halutaan täyttää ja kulttuuri tulee siinä vaiheessa voimakkaammin esiin, sillä ihmiset kaipaavat hengen- ja ruumiinravintoa, kuvailee Kemin kaupunginteatterin johtaja Juha Vuorinen.

Vuorisen mukaan Kemin teatterissa kävi viime vuonna lähes 25 000 katsojaa, joka on taas korkeampi kävijämäärä kuin vuonna 2008. Eniten katsojia vetivät Laila-musikaali ja syksyn suursatsaus musikaali The Sound of Music.

- Varsinaiseen tekemiseenhän meillä jää aina vain vähemmän ja vähemmän rahaa. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että joudumme joka vuosi miettimään voimmeko toteuttaa saman määrän ensi-iltoja, linjaa Vuorinen.

Jos ensi-iltojen määrää ei pystytä pitämään samana, niin jokaisella yksittäisellä ensi-illalla on entistä suurempi paine onnistumisen suhteen.

- Jokaisen näytelmän pitäisi tuoda sitten entistä enemmän kassaan kaupungin edellyttämää tulopuolta, sanoo Vuorinen.

Opetusministeriö on myöntänyt Kemin kaupunginteatterille tälle vuodelle 90 000 euron valtionosuuden, mutta kaupunki antaa summasta vain 2000 euroa teatterin käyttöön. Loput käytetään kaupungin muiden toimintojen pyörittämiseen.

Lähteet: YLE Perämeri