Sello avasi ovensa masentuneissa tunnelmissa

Espoossa kauppakeskus Sello on tänään auki normaalisti torstaina sattuneesta ampumavälikohtauksesta huolimatta. Kaikki Sellon liikkeet avasivat lauantaina ovensa, mutta Prisma avataan aikaisintaan maanantaina.

Poika siepattii Sellon kauppakeskuksen edustalta lokakuussa Kuva: YLE

Kaikki Sellon liikkeet ovat avanneet ovensa tänään lauantaina kello 9. Kauppakeskuksen johtajan Matti Karlssonin mukaan liikkeiden omistajat saavat itse päättää, ovatko auki vai pitävätkö liikkeen ovat kiinni tänään. Prisma sen sijaan on kiinni ja avaa näillä näkymin vasta maanantai-aamuna.

Matti Karlsson kuvaa tunnelmaa erittäin murheelliseksi.

- Koko Sellon työyhteisöä on kohdannut tragedia. Nyt yritetään kaikki siitä selvitä. Ei tässä oikein muuta mahdollisuutta ole, Karlsson toteaa.

Karlssonin mukaan kauppakeskuksessa on asiakkaita, mutta käytävillä on tavallista lauantaiaamupäivää vähemmän väkeä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimuksia muun muassa työntekijöiden ja silminnäkijöiden haastatteluilla. Myös tekniset tutkimukset rikospaikoilla jatkuvat.

Uudenvuodenaaton ampumavälikohtauksessa menehtyi viisi Sellon Prisman työntekijää.

S-ryhmä kunnioittaa kuolleiden työntekijöidensä muistoa koko maan toimipaikat kattavalla suruliputuksella. S-ryhmän toimipaikoissa järjestetään lisäksi kahden minuutin mittainen hiljainen hetki maanantaina kello 12. Myös asiakkaiden toivotaan osallistuvan hiljaiseen hetkeen.

Leppävaaran seurakunta on avannut Selloon muistamispöydän, jonka pöydällä olevaan kirjaan Sellon asiakkaat voivat jättää surunvalitteluja ja osanottoja. Kirjaan voi myös kirjoittaa ajatuksiaan viime päivien tapahtumista. Muistamispöydän luona päivystää pappi keskusteluja varten. Pöytä on esillä lauantaina ja sunnuntaina klo. 12-18.