Pihvinpaistajan paikastakin saa nyt taistella

Matalapalkka-alojen työhönotossa käy nyt vilske. Työnhakijoita on parhaimmillaan jopa 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Suuri hakijajoukko taistelee avoimista työpaikoista, joita on entistä vähemmän.

Kotimaa
Siivooja pesee lasiovea.
YLE / Arja Lento

Hakeminen perinteisesti matalapalkkaisina pidettyihin töihin kiinnostaa nyt aiempaa useampia työnhakijoita. Esimerkiksi siivouspalveluja tarjoaville ISS Palveluille on tullut tänä vuonna 20 prosenttia enemmän työhakemuksia kuin viime vuonna. Se tarkoittaa, että töitä on tavoitellut 10 000 työnhakijaa enemmän kuin aiemmin.

Myös esimerkiksi kaupan kassalle ja hampurilaisten myyjäksi on haettu aiempaa enemmän. Ilmiö ei ole uusi, tiedetään työ- ja elinkeinotoimistoissa.

- Aina kun taloustilanne huononee, matalapalkkatyöt alkavat kiinnostaa hakijoita entistä enemmän, toteaa Annika Sorvali Helsingin työ- ja elinkeinotoimistosta.

Hakijoiden ikähaarukka laajentunut

Työnhakijoiden taustat ovat myös moninaisempia kuin aikaisemmin. Esimerkiksi hampurilaistyöntekijöiksi eivät hae enää pelkästään nuoret.

- Hakijaprofiilissa on tapahtunut muutosta. Tänä vuonna hakijoilla on hieman monipuolisempi tausta ja erilaiset elämäntilanteet. Lisäksi hakijoiden ikähaarukka on hieman laajempi kuin viime vuosina, kertoo McDonald's-hampurilaisketjun henkilöstöpäällikkö Maarit Latvala.

ISS Palveluille on tullut tämän vuoden aikana enemmän hakemuksia myös sellaisilta hakijoilta, joilla ei ole alan koulutusta tai aiempaa työkokemusta. Hakijoiden suuri määrä on saanut yrityksessä aikaan sen, että työhön valinnalle on entistä korkeammat vaatimukset.

- Erityisesti nuorille on hankalampaa tulla valituksi, sillä heiltä puuttuu usein alan työkokemusta ja koulutusta, ISS Palveluiden viestintäpäällikkö Susanna Kinnari kertoo.

Työnhakijoiden määrän kasvaessa työpaikkoja on kuitenkin avoinna aiempaa vähemmän. Esimerkiksi ISS Palveluilla oli vuonna 2009 avoimessa työnhaussa puolet vähemmän työpaikkoja kuin vuotta aiemmin.

Heikentynyt kysyntä ei ole ainut selitys työpaikkojen vähentymiselle, vaan nykyiset työntekijät pitävät paikastaan myös entistä tiukemmin kiinni.

- Nykyiset työntekijämme ovat halukkaita tekemään enemmän työvuoroja kuin aiemmin. He ovat myös haluttomampia vaihtamaan työpaikkaa, McDonald'sin Latvala vertailee.

Lähteet: YLE Uutiset / Juuso Vainio