Hyppää sisältöön

4.1.1940: Ikäväntorjuntapatteri kiertää etulinjassa

Ikäväntorjuntapatteriksi ristitty Maan Turvan rintamakiertue kiertelee etulinjoja. Vetonaulana ovat Lapatossu eli Aku Korhonen sekä kapellimestari George de Godzinsky. Kiertueella ovat mukana myös Siiri Rantanen, Uuno Laakso sekä hanuristi Onni Laihanen ja näyttelijätär Tuire Orri.

Eversti Siilasvuo antaa Suomussalmen joukoilleen lopullisen hyökkäyskäskyn Raatteen tiellä olevaa 44. divisioonaa vastaan. Valmistelevat toimet on tehty ja joukot ovat hyökkäysryhmityksissä. H-hetki on 5.1. klo 7.00.

Sallan Joutsijärvellä Osasto Roinisen hyökkäys keskeytetään.

Vihollisen hyökkäys Taipaleen Kirvesmäessä torjutaan.

Opetusministeriö kehottaa seurakuntien papistoa ja viranomaisia kiireellisesti varaamaan alueita sankarihautausmaiden perustamista varten. Kaikki kaatuneet pyritään lähettämään kotiseutunsa multiin pahoista kuljetus- ja huolto-ongelmista huolimatta.

Yksityisiä henkilöitä kielletään ottamasta valokuvia vihollisen ilmapommituksen aiheuttamista vaurioista sekä maanpuolustukseen ja väestönsuojeluun liittyvistä laitteista.

Ruotsi torjuu liittoutuneiden avuntarjouksen paitsi aseiden myös joukkojen osalta.Tuntemattomana pysyvä tanskalainen liikemies ilmoittaa lahjoittavansa Suomelle 50 kuorma-autoa.

.
.