Monikulttuurisuudesta palkittavia etsitään Turussa

Vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon etsintä on jälleen käynnistynyt Turussa. Viidettä kertaa jaettavien tunnustusten saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten pohjalta.

Turku
Vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko palkitaan nyt kuudetta kertaa.
Vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko palkitaan nyt kuudetta kertaa.Turun kaupunki

Uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon palkitsemisella halutaan kiinnittää myönteistä huomioita kaupungin kansainvälisyyteen ja monikulttuuriseen arkipäivään.

Turussa asuu 131 maan kansalaisia, ja puhutaan 99 eri kieltä. Muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia turkulaisia on lähes 11 800.

Vuoden uusturkulaiseksi nimetään Turun seudulla asuva, maahanmuuttajataustainen henkilö. Monikulttuurisuusteosta puolestaan palkitaan henkilö, yritys, yhdistys tai muu yhteisö, joka on esimerkillisesti edistänyt monikulttuurisuutta.

Tunnustuksen saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten perusteella.

Ehdotuksia voi jättää internetissä Turun kaupungin nettisivuilta sekä lomakkeella, joita on jaossa muun muassa Turun kirjastoissa, Turku-Pisteessä (Puolalankatu 5) ja Kansainvälisessä kohtauspaikassa (Vanha Suurtori 3).

Ehdotuksen voi tehdä joko molemmista palkittavista tai ainoastaan toisesta. Ehdotuksia voi tehdä 31. tammikuuta asti.

Esityksen palkittavista tekee kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen koolle kutsuma raati, johon kuuluu maahanmuuttajien, Turku-seuran, kauppakamarin, työvoimatoimiston, Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, median ja kaupungin edustus. Kaupunginjohtaja päättää palkittavista raadin esityksen perusteella.

Tunnustukset jaetaan nyt viidennen kerran vuoden uusturkulaiselle ja monikulttuurisuusteolle. Ne jaetaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlassa Turun linnassa 6. maaliskuuta 2010.

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet:

vuonna 2006 artenomi Binh Le Xuan ja opettaja Tellervo Vaitinen

vuonna 2007 opettaja Irina Ossipowski ja projektipäällikkö Sari Kanervo

vuonna 2008 toiminnanohjaaja Selim Selimi ja erityissosiaalityöntekijä Päivi Talvinen

vuonna 2009 yrittäjä Ahmed Al Chibib ja opettaja Ismo Laine.

Lähteet: YLE Turku