Virpi teki oikean ratkaisun

YLE Urheilun asiantuntija Jarmo Punkkinen on sitä mieltä, että Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitusen päätös jättää Tour de Ski kesken oli oikea veto. Harjoitteluun on parasta keskittyä nyt, kun Vancouverin olympiakisoihin on aikaa reilu kuukausi.

Virpi Sarasvuo
Virpi Kuitunen
YLE

- Valmennuksellisesti ja Virpin lausuntoihin kun nojaa, niin ilman muuta oikea ratkaisu. Silloin kun kunto on rakennusvaiheessa, pelkkä kilpaileminen ei ole sitä oikeaa tapaa rakentaa kuntoa, Punkkinen sanoo.

Kuitusen suoritukset olivat Punkkisen mielestä nousujohdanteisia. Harjoittelu on ollut ilmeisen tehokasta, mutta lieviä ylikunto-oireita on havaittavissa.

Virpi kaipaa kestävyysharjoittelua lisää

- Vauhtia oli tullut lisää, suorituskykyisyyttä oli tullut lisää eli hermostoon tähtävää harjoittelu on selvästi tehonnut.

- Vielä elimistö ei kestänyt sitä suorituskyvyn kasvua ja noussutta vauhtia, vaan happoja alkoi tulla lihaksistoon. Tämä on selvä merkki siitä, että tämän tapaista harjoittelua on syytä jatkaa, mitä tässä on tehty, Punkkinen pohtii.

Lääkkeeksi Punkkinen suosittaa kestävyysharjoittelua.

- Täällä turneella siihen ei ole mahdollisuuksia, sen sijaan koti-Suomessa on.

Vancouverin suhteen Kuitusella ei pitäisi olla ongelmaa. Kisoihin on aikaa reilu kuukausi ja Punkkisen mielestä tämä riittää Kuituselle.

Lähteet: YLE Urheilu