KRP: Sellon surmatutkinnassa on vielä aukkoja

Keskusrikospoliisi keskittyy jatkossa kauppakeskusampuja Ibrahim Shkupollin taustojen selvittämiseen. Poliisi kertoo, että sillä on Sellon tapahtumista selkeä kuva, mutta etenkin niitä edeltäneissä tapahtumissa on edelleen aukkoja.

Poliisi ei esimerkiksi tiedä Shkupollin tarkkoja liikkeitä ennen tapahtumaa eikä aseen alkuperää. Se ei ole myöskään kyennyt varmistamaan tekojen motiivia. Todennäköistä on, että surmatyöt liittyvät epäillyn ja hänen entisen naisystävänsä suhteeseen.

Poliisi jatkaa kuulusteluja ja on yhteydessä myös viranomaisiin ulkomaille. Sellon tapahtumista ei tarvitse enää ilmoittaa, koska niistä poliisilla on riittävästi tietoa.

Keskusrikospoliisille voi edelleen ilmoittaa muita tutkintaan liittyviä tietoja ja vihjeitä. Poliisi toivoo erityisesti silminnäkijähavaintoja keskiviikkoillan ja uudenvuodenaaton aamupäivän väliseltä ajalta Espoon Ruutikadulta, jossa surmattu naishenkilö asui, sekä Shkupollin liikkeistä hänen poistuttuaan Sellosta.

Numeroon 071 878 6891 voi soittaa arkisin klo 8.00 - 16.00 välisenä aikana. Sähköpostilla tietoja voi lähettää osoitteeseen tiedotus.krp@poliisi.fi.

Ibrahim Shkupolli surmasi neljä Prisman työntekijää, entisen naisystävänsä ja lopulta itsensä uudenvuodenaattona.