1. yle.fi
  2. Uutiset

Laajavuoreen suunnitellaan suurta vesipuistoa

Perhematkailuun haetaan Jyväskylässä uutta nostetta. Laajavuoreen on suunnitteilla valtava vesipuisto, johon on määrä rakentaa useita suuria vesiliukumäkiä, vesialtaita ja vesileikkipuisto sekä puku- ja suihkuhuoneet ja auringonottoalue.

vesipuistot
Laajavuoreen vesipuistoa suunnittelevalla Jukupark Oy:llä on vesipuisto Kalajoella (kuvassa) ja toinen rakenteilla Turkuun.Jukupark Oy

Kaupunginhallitus on tehnyt vesipuiston toteuttamisesta aiesopimuksen Jukupark Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan vesipuisto nousee Laajavuoreen viimeistään vuonna 2012. Jukupark Oy on yksityinen yhtiö, joka omistaa jo suuren vesipuiston Kalajoella. Yhtiö rakentaa parhaillaan suurta ulkovesipuistoa myös Turkuun.

Laajavuoren aluetta koskevan asemakaavaluonnoksen mukaan Vesipuisto sijoitetaan caravan-alueelle tai hiihtostadionin läheisyyteen.

-Paikka tarkentuu asemakaavaprosessin edetessä ja sovitaan lopullisesti myöhemmin tehtävällä esisopimuksella. Vesipuistoalue on tarkoitus vuokrata Jukupark Oy:lle kaavan valmistumisen jälkeen tehtävällä maanvuokrausopimuksella, kertoo Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja, Laajavuori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Koivisto.

Liukuja, altaita ja vesileikkipuisto

Jukupark Oy on yksityinen yhtiö, joka omistaa jo suuren vesipuiston Kalajoella. Yhtiö rakentaa parhaillaan suurta ulkovesipuistoa myös Turkuun.

-Jyväskylän vesipuistosuunnitelmaan sisältyy useita suuria vesiliukumäkiä, vesialtaita, lasten vesileikkipuisto, puku- ja suihkuhuoneet, kioski- ja ravintolatoimintoja sekä auringonottoalue. Toteutuksen ensivaiheen kustannusarvio on osaltamme 3-4 miljoonaa euroa, kuvailee Jukupark Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hellman.

Jyväskylän kaupunki sitoutuu aloittamaan kaavamuutoksen valmistelun sekä edistämään kaavamuutosta niin, että vesipuiston rakentaminen etenisi Jukupark Oy:n ehdottomalla aikataululla. Hanketta koskeva esisopimus solmittaisiin 2010 ja vesipuiston aluetta koskeva maanvuokrasopimus 2011. Alustavan suunnitelman mukaan vesipuisto avautuisi yleisökäyttöön kesällä 2012.

Lisää ympärivuotista toimintaa

Vesipuistosuunnitelma on osa laajempaa Laajavuoren alueen kehittämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lisätä matkailijamääriä ja kehittää asukkaiden virkistysmahdollisuuksia.

Yksi tärkeimmistä Laajavuoren kehittämisen painopisteistä on alueen ympärivuotisen toiminnan lisääminen. Käytännössä tämä edellyttää kaupungin mukaan uusia toimintoja ja palveluita lumettomalle ajalle.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi