Joululahja sinulle

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

muoti

Jou hou hou muotifrendit!

Onko kylmä? No heitä sitten ne muoviset muotireleet nurkkaan ja laita jotain järkevämpää ja lämpimämpää päälle, kuten vaikka harmaa sarkatakki ja villapipo, välihousut ja villasukat! Helppo ratkaisu ja toimii trendeistä riippumatta, huutavat muotihörhöt mitä huutavat.

Ja hehän huutavat. Aina on keksittävä uusi muoti-ilmiö, jotta ihmiset hankkisivat lisää releitä täynnä oleviin vaatekaappeihinsa, jotta Karl Lagerfeldt voisi ostaa uuden kartanon.

Minun rahoillahan ette sitä tee. Sitäpaitsi kohtahan tässä kuollaankin, mita minä enää uutta talvitakkia hankkimaan.

Mennään asiaan, miksi meillä ei ole joulumuotia? Muotitalojen mielestä meillä tulisi olla päällä ja kalliiseen hintaan ostettuna mm. talvimuotia, laskettelumuotia, ulkoilumuotia, kevätmuotia, rantamuotia, kesäjuhliamuotia jne jne. Mihin unohtui joulumuoti?

Joulumuodin suunnittelun pitäisi olla helppoa, kun on kerran valmis muoti-ikoni valmiina. Onhan pukinkin kuosi ainakin kertaalleen uudistettu nuuttipukin (siirryt toiseen palveluun) ajoista, joten ei muuta kuin punanuttu vaihtoon joka vuosi! Vaatevalmistajat saisivat joka vuosi tujakasti lisärahaa, kun joku muotinatsien porukka arpoisi taas minkälaisissa vaatteissa pukki tonttuineen tänä vuonna lähtee matkaan. Olisi kimallepukkia, olisi haute couture-pukkia, olisi nahkapukkia.

Ai kun ihanaa! Lauletaan yhdessä : "Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki, eikö vaattees oo enää muotii, siispä vaatenatsien puotiin!"

Blogikuulumiset muuten seuraavan kerran Pariisista vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Au revoir, muotifrenduliinit!

Lähteet: YLE Savo / Petri Julkunen