Muoti on natsismia

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.

Kuka muistaa revityt farkut tai nuorten tyttöjen napapaidat? Tai olkatoppaukset tai neonvärit? Tai pillifarkut ja pullonpohjalasit?

Kaikki tämä on ollut aikanaan ns. muotia. Nämä esimerkit osoittavat sen, että ihminen pistetään muodin nimissä pukeutumaan kuin idiootti. Vain siksi, että joku on jossain päättänyt, että tänä keväänä on sen ja sen vaatemallin tai -värin aika. Sitten kaupat ovatkin täynnä jotain napapaidan tai legginsien kaltaisia älyttömyyksiä. Ja aina tämä älyttömyyden määrä huomataan vasta sitten, kun markkinamies on huijannut kaikkia ja käärinyt rahat taskuunsa.

Muodin mukaan pukeutuminen on paitsi markkinamiehen ansaan astumista, myös univormuajatukseen alaistumista. Pukeudu samoin kuin kaikki muut muodikkaat ja tyylikkäät! Saksassahan oli aikoinaan samanlainen projekti. Pukeuduttiin niin kuin käskettiin.

Sanoivatkohan tuon ajan muotigurut näkyä katsellessaan että "tämän kevään muotiväri etenkin marssiasusteissa on murretun harmaa, johon kontrastia tuovat arvomerkit ja aselajitunnukset?

Muotisuunnittelijoiden mukaan tanssiminen on maailman suurin puhallus*.

Tsaukkis ensi kertaan, muotifrendit!

*Puhallus = Puhallus-elokuva sijoittuu syyskuulle 1936. Se kertoo ammattihuijarista (Paul Newman) sekä nuoresta aloittelijasta (Robert Redford), jotka yrittävät monimutkaisella suunnitelmalla huijata haltuunsa suuren määrän rahaa