Kauhajoella alkoi koululakko

Vanhemmat ja oppilaat vastustavat lakolla koulujen lakkautuksia. Kauhajoen kaupunki on päättänyt sulkea kolme koulua ensi syksyyn mennessä.

Kotimaa
Kokon koulu
Kauhajoen Kokon koulu on yksi lakkautettavista kouluista.Pasi Takkunen / YLE

Kauhajoen Kokon, Luomankylän ja Äijön koulujen oppilaat ovat kotiopetuksessa loppuviikon. Oppilaiden vanhemmat päättivät torstain ja perjantain mielenilmauksesta yhteiskokouksessaan ennen loppiaista.

Syynä mielenilmaukseen on Kauhajoen kaupunginvaltuuston päätös, jonka mukaan kaupungin kolme koulua suljetaan ensi syksyyn mennessä.

Kotiopetukseen jättäminen on ollut vapaaehtoista. Kauhajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja kyläaktiivi Sami Yli-Rahnasto kertoo, että tänään kolmen koulun 90 oppilaasta kuusi on mennyt kouluun.

Koulujen säilyttämisen puolesta syntynyt kansanliike haluaa säilyttää kaikki kolme koulua. Yli-Rahnaston mukaan valtuuston päätöksestä aiotaan tehdä valitus.

Lisäksi valtuuston käytössä olleet säästölaskelmat tehdään uudestaan ja tutkitaan mahdollisuutta ottaa koululakkautukset valtuuston käsittelyyn uudelleen, Yli-Rahnasto kertoo.

Lähteet: YLE Pohjanmaa