Erikoinen työehtokiista repii mainosjakelualaa

Mainosjakelualalla käydään harvinaislaatuista kiistaa työehdoista. Postityöntekijät syyttävät ilmaisjakeluyhtiöitä palkkojen polkemisesta. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan jakeluyhtiöt ovat perustaneet alalle työnantajan johtaman ammattiliiton. Alan työnantajia edustava yhdistys kiistää väitteet.

talous
Postilaatikkoon teipatussa lapussa teksti: Ei ilmaisjakelua.
YLE

Posti- ja logistiikka-alan unioni arvostelee kovin sanoin mainos- ja ilmaislehtien jakeluyhtiöiden tekemää valtakunnallista työehtosopimusta. PAU:n mukaan työnantajat yrittävät polkea palkkoja tekemällä työehtosopimuksen käytännössä itse johtamansa työntekijäjärjestön kanssa.

- Meidän tietojemme mukaan vaikuttaa siltä, että on perustettu työntekijäyhdistys, jonka keskeiset toimijat vaikuttavat olevan myöskin työnantajan keskeisiä toimijoita. Eli yhdistys on pyritty perustamaan työnanantaja toimesta ja työnantajan keinoin, sanoo Posti-ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Esa Vilkuna.

PAU:n mukaan sen oma sopimus on vahvistettu alalla yleissitovaksi ja työtuomioistuin on hylännyt parinkymmenen jakeluyhtiön tekemän valituksen mainos- ja ilmaislehtijakajien vähimmäispalkasta.

PAU:n sopimukseen kuuluu vajaan 8 euron takuutuntipalkka.

- Tuntiansio mainosjakeluyhtiöiden omissa työehdoissa, jotka nyt näköjään myöskin tuohon niin sanottuun työehtosopimukseen on sisällytetty, liikkuu meidän havaintojen mukaan 2 - 5 euron välillä, Vilkuna huomauttaa.

"Vähimmäistuntipalkka alalla mahdotonta"

Jakelualan työnantajapuolella nähdään alan tilanne tyystin eri näkökulmasta. Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistyksessä ollaan tyytyväisiä, kun alalle saatiin joulukuussa viimein solmituksi työehtosopimus.

SKE:n puheenjohtajan Erkki Fromin mukaan hiljattain työntekijöitä edustamaan perustettu Suomen Mainosjakajien Etujärjestö SME on kelvollinen sopimuskumppani, eikä työnantaja ole missään nimessä ollut perustamassa työntekijöille ammattiliittoa. SME:ssä mukana olevat, työnantajapuolen yrityksissä työskentelevät ihmiset edustavat järjestössä työntekijöitä, sanoo From.

Fromin mukaan PAU:n ja Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliiton TIKLIn välinen Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus ei sovellu osoitteettoman suoramainonnan erillisjakeluun, ja vähimmäistuntipalkan määritteleminen on alalla mahdotonta.

- Lähdetään siitä, että urakkatyöllä ei ole työaikaa ja tällä toimialala tehtävään työhön ei sovelleta työaikalakia. Tämä on senlaatuista työtä, että näin tämä toimii ja tuntimääriä ei olla laskettu, From linjaa.

Lähteet: YLE Uutiset / Anna-Stiina Toivonen