1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Töölön matkatoimistossa 15 miljoonan epäselvyydet

Töölön matkatoimiston talousepäselvyyksien pääkäsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa. Konkurssiin menneen matkatoimiston entiselle johdolle on luettu syytteet aamulla alkaneessa oikeudenkäynnissä. Syytetyt ovat pääosin kiistäneet syytteet

Kotimaan uutiset

Syyttäjä on vaatinut oikeudessa rangaistusta Töölön matkatoimiston entiselle johdolle törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kirjanpitorikoksesta, törkeästä kavalluksesta ja valmismatkaliikekikoksesta. Syytettyinä ovat muun muassa konkurssiin menneen matkatoimiston entinen toimitusjohtaja, entinen talousjohtaja, entinen pääkirjanpitäjä ja entinen hallituksen puheenjohtaja. Yhteensä kahdeksalle luettiin syytteet torstaina. Myös tilintarkastajia on asetettu syytteeseen.

Syyttäjän mukaan Töölön matkatoimistossa vääristeltiin kirjanpitoa vuosia. Kihlakunnansyyttäjä vaatii entiselle halllituksen puheenjohtajalle ja talousjohtajalle ehdottomia vankeusrangaistuksia ,ja tilintarkastajille sekä pääkirjanpitäjälle ehdollisia vankeusrangaistuksia. Syytetyt ovat pääosin kiistäneet rikokset.

Suomen suurimpiin matkatoimistoihin kuuluneen Töölön matkatoimiston kirjanpidosta ja tilintarkastuksista on löytynyt miljoonaluokan virheitä, joita alettiin puida valmisteluistunnossa jo joulukuussa. Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina. Töölön matkatoimisto meni konkurssiin vuonna 2005. Vääriä kirjauksia eri tilikausilta on 15 miljoonan euron edestä.

Kuluttajavirasto auttaa matkatoimiston konkurssissa rahansa menettäneitä korvauksien hakemisessa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi