Jarkko Sipilä: Seinää vasten

Jarkko Sipilän dekkarissa Seinää vasten poliisi liikkuu harmaalla vyöhykkeellä. Ataripoliisi Suhonen soluttautuu lahtelaisena pikkukonnana rikollisten joukkoon. Sipilä pohtii tässä rikosromaanissaan, miten pitkälle poliisi voi mennä ja missä kulkee laillisen ja laittoman raja.

Ylen aamu

Rikos- ja oikeustoimittajana tunnettu Jarkko Sipilä on ajan hermolla. Hän mainitsee romaanissaan Helsingin huumepoliisin toimintaan kohdistuvat epäilyt. Nyt Sipilän tarinan päähenkilönä ei olekaan rikosylikonstaapeli Kari Takamäki vaan ataripoliisi Suhonen. Tämä viihtyy paremmin keskiolutkuppiloissa kuin Pasilan poliisitalolla ja selvittelee kentällä omin päin rikoksia.

Jarkko Sipilä pohtii kiinnostavasti tuotannossaan eri puolilta laillisen ja laittoman välistä harmaata vyöhykettä. Edellisessä rikosromaanissaan Kylmä jälki Sipilää askarrutti oman käden oikeus. Nyt hän aprikoi enemmän soluttautujan menetelmien laillisuutta ja sitä, miten pitkälle poliisitutkija voi mennä.

Nyky-Suomi on Sipilän kirjassa tavaran läpikuljetusmaa ja rikollisten lonkerot yltävät hyvinkin korkeisiin virkamiehiin. Kallion kadut ja kuppilat vilisevät pikkurikollisia mutta suuret rikollisjohtajat pesivät Eirassa.