Pakkanen hyydyttää junaliikennettä

VR on ilmoittanut junien myöhästelevän myös perjantaina. Pahimmillaan junat ovat myöhässä aikatauluistaan jopa kaksi tuntia. Osa pääradalla liikennöivistä junavuoroista on myös jouduttu perumaan kovan pakkasen takia.

rautatieliikenne
IC-juna saapuu asemalla
YLE / Raine Martikainen

Pakkanen on nakertanut erityisesti Pendolinojen aikataulujen täsmällisyyttä. Kokkolasta perjantaina aamulla klo 5.26 Helsinkiin lähtenyt Pendolino-juna oli aikataulustaan 1 h 30 min myöhässä.

Rovaniemeltä klo 7.15 Helsinkiin lähtenyt InterCity-juna (IC 50) oli Kokkolan asemalla myöhässä aikataulustaan noin 2 tuntia.

Seinäjoelta aamulla klo 5.50 lähteviksi ilmoitettu Pendolino-vuoro jouduttiin perumaan kovan pakkasen takia.

Torstaina junaliikenne oli jopa tunnin myöhässä

Etelä-Suomen lumipyry ja kylmimmillään yli 30 asteen kiristynyt pakkanen vaikeutti torstaina junaliikennettä erityisesti Pohjanmaan radalla. Torstain aikana peruttiin yksi junavuoro ja monet junat myöhästelivät pahasti.

Osa kaukojunista kulki torstaina 15-60 minuuttia aikataulusta myöhässä. Vuoroja jouduttiin kalustovikojen vuoksi myös perumaan.

Aamupäivällä, klo 11.40 Oulusta Helsinkiin lähtenyt Pendolino-juna oli hiukan ennen kello viittä iltapäivällä myöhässä aikataulustaan jo tunnin ja neljäkymmentä minuuttia. Pohjanmaan radan kaukojunavuoroista VR perui kokonaan muun muassa 15.40 Oulusta Helsinkiin normaalisti lähtevä Pendolino. Sen matkustajat ohjattiin seuraavaan junaan.

Perjantaina VR yrittää hoitaa liikenteen Pohjanmaan radalla normaalien aikataulujen mukaisesti, mutta Rantaradalla ja Vantaankosken-radalla junavuoroja on tavallista vähemmän.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa