SDP:n Kalliomäki ei enää ehdolle

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja, entinen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ei asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Nurmijärveläinen Kalliomäki on ollut kansanedustaja vuodesta 1983 alkaen.

talous

Uutispäivä Demarin haastattelussa Kalliomäki sanoo, että siinä on riittävästi vuosia yhdelle ihmiselle. Pohdin jo viime vaalien alla vetäytymistä, mutta lähdin mukaan puoluejohdon sitä pyytäessä, Kalliomäki kertoo.

Kalliomäki oli valtiovarainministerinä merkittävässä roolissa, kun edellinen hallitus esitti varallisuusveron poistamista vuoden 2004 lopulla osana tuloratkaisua. Varallisuuspero poistui vuoden 2006 alussa. Varallisuusveron poistoa on arveltu yhdeksi syyksi SDP:n vaalitappioon vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Myös Lauri Kähkönen jättää eduskunnan

Niin ikään SDP:n kansanedustaja Lauri Kähkönen ilmoitti perjantaina, ettei ole ehdolla vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

- Kansanedustajan työssä tulee täyteen 11. vuosi muutaman kuukauden kuluttua. Ikä- ja työvuosia on kertynyt jo sen verran, että haluan olla enemmän yhdessä läheisteni kanssa ja toivottavasti päätökseni myös tasoittaa tietä eduskuntaa jollekin nuoremmalle ehdokkaalle.

Lieksalainen Lauri Kähkönen täyttää helmikuussa 64 vuotta. Hän aikoo jatkaa Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Kähkönen toivoo voivansa jatkaa Itellan eli Postin hallintoneuvostossa kansanedustajakautensa ajan.

Lähteet: YLE Uutiset