1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jay Lenon ja Conan O'Brienin ohjelmat vaikeuksissa

Jay Lenon ja Conan O'Brienin talk showt ovat vaikeuksissa Yhdysvalloissa. NBC-kanavalla nähtävät ohjelmat eivät ole keränneet odotetusti katsojia ja julkisuudessa on huhuttu, että isännät siirrettäisiin takaisin vanhoille ohjelmapaikoilleen.

Kuva: AP Graphics Bank.

Jay Leno lopetti suositun The Tonight Show'n juontajana viime vuoden toukokuussa. Hänen saappaisiinsa astui Late Night -ohjelmaa isännöinyt Conan O'Brien. Leno sai puolestaan uuden oman ohjelman, The Jay Leno Show'n, syyskuussa, jota esitetään Yhdysvalloissa ennen The Tonight Show'ta.

Jay Lenon talk show'n katsojamäärät ovat kuitenkin olleet hienoinen pettymys NBC-kanavalle. Yleisö ei ole myöskään löytänyt Conan O'Brienin ohjelmaa odotusten mukaan ja katsojat ovat valuneet kilpailijan NBC-kanavan David Lettermanin show'n pariin. Tämän takia julkisuuteen kantautui huhuja, että kanava olisi harkinnut jopa Lenon ohjelman lopettamista tai sen siirtämistä tuntia myöhemmälle ohjelmapaikalle, jossa Leno aiemminkin nähtiin. Samalla Conan O'Brienin ohjelma olisi siirtynyt myös tuntia myöhemmäksi.

NBC julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se kiistää netissä pyörineet huhut. Kanava kertoo aikovansa kohentaa Jay Lenon ohjelman katsojalukuja yhdessä talk show -isännän kanssa. Samassa tiedotteessa kanava vakuuttaa pitävänsä Conan O'Brienin NBC:llä.