Perinteinen pääsiäismessu kokosi tuhansia Vatikaaniin

Vatikaanissa arviolta yli 100 000 ihmistä kokoontui sunnuntaina seuraamaan paavi Benedictus XVI:n johtamaa pääsiäismessua. Messun päätteeksi paavi esitti Pietarinkirkon parvekkeella 65 kielellä perinteisen pääsiäistervehdyksensä sekä urbi et orbi -siunauksensa.

Ulkomaat
Paavi ja pappeja kukkien keskellä.
Paavi saapui messuun Pietarinkirkon pihalla loistavan kukkameren vieritse.Maurizio Brambatti / EPA

Pääsiäisyönä paavi johti Pietarinkirkossa messua, joka johdatti katolista kirkkokansaa kalenterivuoden tärkeimpään tapahtumaan.

Saarnassaan paavi varoitti teknologisen edistyksen vaaroista, jos Jumala ja moraaliset arvot unohtuvat. Paavin saarna keskittyi siihen, että ihmisen tulisi varoa ylistämästä useammin teknologiaa kuin Jumalaa.

Paavin mukaan kuolevainen voi nähdä ja tutkia kouraantuntuvaa materiaa, mutta ei sitä, mihin maailma on menossa tai mikä on hyvää tai pahaa. Siksipä ihmisen käyttämä teknologia voikin vaarantaa maailmaa, paavi saarnasi.

Vatikaani ilmoitti sunnuntaina, että paavi vierailee Libanonissa syyskuussa. Lähi-idän vierailu on paavi Benedictus XVI:n toinen. Vuonna 2009 hän vieraili Jordaniassa, Israelissa ja palestiinalaisalueilla.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset