1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jay Lenon ja Conan O'Brienin ohjelmia siirretään

Yhdysvalloissa tv-kanava NBC on päättänyt lopettaa Jay Lenon talk show -ohjelman. Lenolle tarjotaan uutta ohjelmapaikkaa myöhempään ajankohtaan. Samalla myös Conan O'Brienin The Tonight Show'n esitysaika siirtyy aiempaa myöhemmäksi.

Kuva: Paul Drinkwater / NBCU

NBC-kanavan mukaan The Jay Leno Show loppuu helmikuussa. Syyskuussa alkanutta show'ta on esitetty Yhdysvalloissa iltakymmeneltä. Lenolle tarjotaan nyt uutta ohjelmaa, joka alkaisi klo 23.35 eli samaan aikaan, kun hän esiintyi aiemmin The Tonight Show'n juontajana. Tämä tarkoittaaa sitä, että Conan O'Brienin isännöimä Tonight-ohjelma siirtyä esitettäväksi Lenon ohjelman jälkeen. Myöhempään ajankohtaan siirrettäisiin myös Jimmy Fallonin Late Night -talk show.

The Tonight Show'ta aiemmin juontanut Jay Leno sai NBC-kanavalta uuden ohjelman, jota esitettiin parhaaseen katseluaikaan. Kanava oli tyytyväinen ohjelman katsojamääriin, jotka eivät kuitenkaan olleet erityisen korkeat. NBC-kanavaa Yhdysvalloissa lähettävät paikalliset tv-yhtiöt kuitenkin valittivat, että heidän myöhäisuutisensa eivät enää saanet tarpeeksi katsojia ja sitä myötä myös mainokset olivat vähentyneet. NBC aikoo paikata Lenon show'n jättämän aukon muun muassa tosi-tv-ohjelmilla.