1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viikonlopun sulatuskaan ei saanut junia kuntoon

VR ei pysty ajamaan lähiliikenteen normaalivuoroja vielä ensi viikonkaan alussa. VR vähentää lähiliikenteen vuoroja ainakin maanantaina ja tiistaina. Syynä on se, ettei viikolla jäätynyttä kalustoa ehditty saada viikonlopun aikana kuntoon.

Kuva: YLE

VR:n mukaan kylmä ilma ja pöllyävä lumi jäädyttivät junakaluston alustarakenteet ja aiheuttivat erilaisia vikoja. Vaikka kalustoa on koko viikonlopun ajan sulatettu ja kuivattu, ei kalusto riitä normaaliin arkipäivän liikenteeseen.

Kaukoliikenteen junat pyritään kuitenkin ajamaan normaalin aikataulun mukaan.

Helsingin ja Tikkurilan välillä kulkevat I-junat sekä Helsingin ja Keravan väliä kulkevat K-junat on peruttu vain ruuhka-aikoina. Helsingin ja Saunakallion välillä kulkevat G-junat on puolestaan peruttu kokonaan.

Ruuhka-aikaan Helsingin ja Keravan välillä normaalisti kulkevat K-junat liikennöivät N-tunnuksin. Junat pysähtyvät kaikilla väliasemilla. Ne kulkevat kello 6.00 - 8.30 ja 15.00 - 18.00 kymmenen minuutin vuorovälein. Muina aikoina K-junat kulkevat normaalisti.

Helsingin ja Vantaankosken välillä M-junat sekä rantaradan A-junat Helsingin ja Leppävaaran välillä kulkevat kahdenkymmenen minuutin vuorovälein. Helsingin ja Karjaan väliä ajavat Y-junat puolestaan kulkevat normaalisti, mutta ne pysähtyvät myös Kauklahden ja Espoon keskuksen asemilla.

E-junat Helsingin ja Kauklahden välillä on peruttu.

U- ja S-junat Helsingin ja Kirkkonummen välillä kulkevat normaalisti, samoin R- ja H- sekä tunnuksettomat lähiliikennejunat Helsingin ja Riihimäen välillä sekä Z - junat Helsingin ja Lahden välillä.