Rovaniemi esitti Ounasvaaran tonttivalituksen hylkäämistä

Rovaniemen kaupunki esitti hallinto-oikeudelle maanantaina antamassaan lausunnosssa Ounasvaaran tonttikiistasta tehdyn valituksen hylkäämistä. Kiista koskee elinkeinojaoston viime maaliskuussa Ounasvaaralta myymää tonttia.

Ounasvaara, Rovaniemi
Tästä tontista kiistassa on kyse.YLE Marjukka Talvitie

Yksityiselle konsultille huoneistohotellia varten myyty tontti sijaitsee julkisella urheilurakentamisen kaava-alueella ja sen myynnistä valittivat Esa Tikkala ja Pro Ounasvaara -liike.

Kun kaupunginhallitus hylkäsi Tikkalan valituksen kesäkuussa, Tikkala valitti asiasta Rovaniemen hallinto-oikeuteen. Tikkalan mukaan ilman kilpailutusta suoritettu kauppa suosii yksipuolisesti yhtä yrittäjää.

Kaupungin lakimiehen tekemän lausunnon mukaan ei ole perusteltua vaatia kilpailutusta, kun yritys on esittänyt kunnalle omat liiketoimintasuunnitelmansa ja liikeideansa kunnan omistamalle alueelle.

Rovaniemen kaupugin lausunnon mukaan tällainen vaatimus estäisi yrityksiä suunnittelemasta toimintaansa kunnan omistamilla alueilla, koska suunnitelmat julkistettaisiin ja asetettaisiin kilpailutuksen kohteeksi.

Lähteet: YLE Lappi