1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäministeriö

Sisäministeriö haluaa kiristää aselakia

Sisäministeriö haluaa tiukentaa aselakia entisestään. Ministeriön tarkoituksena on tehdä toinen lakiesitys keväällä sen jälkeen, kun eduskunta on ottanut kantaa jo vireillä olevaan esitykseen. Asiasta kirjoittavat Turun Sanomat, Kaleva ja Väli-Suomen sanomalehdet.

sisäministeriö
Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemisalan yksikössä Kauhajoella tapahtuneessa koulusurmassa kuoli yksitoista ihmistä.
Seinäjoen ammattikorkeakoulun ravitsemisalan yksikössä Kauhajoella tapahtuneessa koulusurmassa kuoli yksitoista ihmistä.Yle

PohjanmaaMinisteriön kansliapäällikön Ritva Viljasen mukaan uudessa lakiesityksessä on tarkoitus käsitellä mm. seurojen toimintaa ja aseiden käyttötarkoitusta.

- Ministeriö haluaa tiukentaa aselainsäädäntöä. Harrastustoiminta tai metsästys eivät yksin selitä sitä, miksi Suomessa on 1,6 miljoonaa asetta, hän sanoo.

Nyt vireillä oleva aselain muutosesitys laitettiin liikkeelle Jokelan ja Kauhajoen kouluampumisten jälkeen.

Viljasen mukaan uudistushankkeen syy on kuitenkin jäänyt taustalle kun aikaa on kulunut, ja ministeriötä on myös arvosteltu siitä, että se haluaa kiristää lakia.

Espoon Sello-kauppakeskuksen surmissa käytetty ase oli laiton. Viljanen myöntää että laittomiin aseisiin on vaikea puuttua, vaikka lakia kiristettäisiinkin.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi