STT osti Lehtikuvan - Sanoma STT:n suurimmaksi omistajaksi

Suomen tietotoimisto STT ostaa kuvatoimisto Lehtikuvan Sanoma Newsilta. Yrityskaupassa Sanoma News vahvistaa samalla omistustaan STT:stä, koska kauppa toteutetaan osin käteisellä ja osin suunnatulla osakeannilla. Sanoma Newsista tulee kaupan myötä STT:n suurin omistaja.

talous
Lehtikuvan logo lasiovessa
YLE

Lehtikuva-kaupassa toteutettavan osakeannin myöstä Sanoma Newsin omistus STT:stä nousee yli 34,3 prosenttiin. Aiemmin Sanoma Newsin hallussa oli 23,1 prosenttia STT:n osakkeista.

Toiseksi suurin omistaja kaupan jälkeen on Alma Media 24,1 prosentillaan ja kolmanneksi suurin Turun Sanomia julkaiseva TS-Group 18 prosentillaan.

Sanoma Newsin ja STT:n johdon mukaan omistajan vaihdoksella ei ole näillä näkymin vaikutusta STT:n tai Lehtikuvan 37 työntekijän nykyisiin työsuhteisiin.

STT:n kolmanneksi suurimman omistajan, TS-Yhtymän toimitusjohtaja Keijo Ketonen arvioi Lehtikuva-kaupan sujuneen suunnitellusti. Ketonen sanoi YLE Uutisille, että kauppaa on suunniteltu kolme vuotta, ja se oli STT:n kannalta edullinen. Kauppahintaa ei julkisteta.

Ketosen mukaan Sanomien nousu STT:n suurimmaksi omistajaksi ei myöskään muuta STT:n tai mediakentän kuvioita.

Tekstiä ja kuvaa saman katon alta

Yrityskaupassa Lehtikuva siirtyy STT:n alaisuuteen. STT:n toimitusjohtaja Mika Petterssonin mukaan syynä ostoon on uutistoimiston nykyaikaistaminen.

- STT ja Lehtikuva pystyvät jatkossa tarjoamaan samasta paikasta sekä tekstin ja kuvan, Pettersson sanoo.

Sanoma Newsin toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Lehtikuvan myynnillä yhtiö keskittyy valikoituihin painopistealueisiin.

- Yhdessä STT:n kanssa Lehtikuva muodostaa tehokkaamman kokonaisuuden kuin meidän portfoliossamme, toteaa Pentikäinen.

Lähteet: YLE Uutiset