Toimittajat palkitsivat sikainfluenssan selittäjän ja päihdetyön veteraanin

Lääketieteen toimittajat palkitsivat sikainfluenssan sinnikkään selittäjän ja päihdetyön veteraanin. Lääkintöneuvos Merja Saarinen ja ylilääkäri Antti Holopainen saivat keskiviikkona Hyvän tiedon omena -palkinnon, joka myönnetään tunnustuksena toimivasta yhteistyöstä toimittajien kanssa.

tiede

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Merja Saarinen on toimittajayhdistyksen mukaan auttanut toimittajia löytämään luotettavaa tietoa uudenlaisessa tilanteessa, kun sikainfluenssapandemia tuli myös Suomeen.

Saarinen ei toimittajien kanssa keskustellessaan tyydy pinnalliseen tietoon, vaan etsii aikaansa säästämättä mahdollisimman oikeat tietolähteet ja antaa tarvittaessa myös perusteellista taustatietoa, palkintoraati kiittelee.

Raadin mukaan Antti Holopaisen perinpohjainen tietämys päihdeasioista näkyy myös suhteessa mediaan. A-klinikkasäätiön Järvenpään sosiaalisairaalan ylilääkäri on ollut mukana mm. päihdelääkäreiden erityispätevyysohjelman perustamisessa ja kirjoittamassa suomalaisia alan oppikirjoja.

Hän jaksaa vastata toimittajien kysymyksiin väsymättömästi ja toisaalta savolaisen lupsakasti. Sähköposteihinkin vastaus tulee usein yöllä kotoa päivän virkatyön, illan luottamustoimien ja lenkkeilyn jälkeen, palkintoperusteluissa kirjoitetaan.

Palkinto jaettiin nyt 19. kertaa.

Lähteet: YLE Uutiset