Lappeenrannan kaupunginteatteri ehdolla vuoden teatteriksi

Vuoden 2010 teatterin titteliä tavoittelevat myös Kiasma-teatteri, Kouvolan Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri sekä Unga Teatern. Vuoden teatteri palkitaan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Thalia-gaalassa helmikuussa.

teatteritaide
Heikki Pirhonen & Seppo Kaisanlahti
Päivänsäde, minä ja menninkäinen. Heikki Pirhonen & Seppo KaisanlahtiYLE Etelä-Karjala

Vuoden 2010 teatteriehdokkaat valitsi Suomen Teatterit -yhdistyksen nimeämä asiantuntijaraati.

Raadin mukaan Lappeenrannan kaupunginteatterissa on uskallettu ottaa taiteellisia riskejä ja onnistuttu niiden toteuttamisessa erinomaisesti. Huonossa kunnossa olevista tiloistaan huolimatta teatteri on raadin mielestä onnistunut luomaan mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmatarjontaa.

Lisäksi kaupunginteatteri on saanut uutta yleisöä taiteellisilla avauksilla ja hyvällä ohjelmistolla. Perusteluissa mainitaan myös, että teatterissa on alkanut uudenlainen aika uuden johtajan myötä.

Jari Juutinen aloitti kaupunginteatterin johtajana syksyllä 2007. Kaupunki jatkoi vastikään hänen sopimustaan heinäkuuhun 2012 asti.

Vuoden teatteri on valittu vuodesta 1996 lähtien. Tänä vuonna vuoden teatteri palkitaan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Thalia-gaalassa Suomen Kansallisteatterissa 7. helmikuuta. Gaala nähdään suorana lähetyksenä YLE TV1-kanavalla.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala