Marianne Hannonen on urheilun monitoiminainen

Tuupovaaran Urheilijoiden salibandyliigan joukkueessa pelaava Marianne Hannonen on urheilun monitoiminainen. Salibandyn lisäksi entinen mestarihiihtäjä valmentaa Joensuun urheiluakatemiassa nuoria hiihtäjiä ja pyörittää omaa urheiluhieroja-yritystä.

hiihto
Marianne Hannonen työhuoneessaan.
Hannonen työskentelee omassa yrityksessään urheiluhierojana.YLE / Anneli Lujanen

Salibandy tuli Mariannelle Hannoselle tutuksi jo varhaisnuoruudessa. Reikä palloa lyötiin ahkerasti Tohmajärvellä, Järvensivun koulun liikuntatiloissa.

- Se oli silloin enemmänkin sählyä, mitä ahkerasti pelattiin kavereiden kanssa. Kun hiihto-ura jäi niin jokin urheilulaji piti olla. Menin ensiksin Tuupovaaran Urheilijoiden divarijoukkueeseen ja nyt sitten olen mukana mestaruussarjaporukassa. Pelipaikka on viimeksi ollut oikealaitahyökkääjä. Sitä paikkaa pelaan varmasti jatkossakin.

Tällä hetkellä Tuupovaaran urheilijoiden joukkue taistelee pisteistä sarjan tyvipäässä. Tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen ja lisäpisteitä tarvitaan kipeästi. Viikonvaihteessa edessä on kaksi vierasottelua, SB Vantaan ja Turun Palloseuran vieraina.

-Niistä pitäisi voitot ottaa. Meidän peli oli jo hyvässä mallissa edellisessä ottelussa, toivottavasti se hyvä vire jatkuu. Uskon että porukka taistelee nyt hyvällä sykkeellä.

Nuoresta iästä huolimatta Marianne Hannonen on joutunut kokemaan myös urheilun kääntöpuolen. Tohmajärven Urheilijoita edustanut Marianne oli yksi lahjakkaimmista nuorista hiihtäjistä. Menestystä tuli ja sen myötä pääsy Hiihtoliiton valmennusryhmiin. Innokas nuori urheilija harjoitteli kovaa ja tuloksena oli ylikunto. Saman asian uhriksi moni muukin nuori urheilija on joutunut.

- Se oli kova paikka. Pari vuotta siinä meni ja kun en enää siitä toipunut , hiihto sai jäädä. Kilpaileminen oli kuitenkin verissä ja niin sitten tuli tämä salibandy. Viihdyn Tuupovaaran urheilijoiden joukkueessa.

Hiihto ei kuitenkaan ole kokonaan jäänyt. Sen verran suksilla Marianne on edelleenkin, että paikka Joensuun maakuntaviestijoukkueessa on tarjolla. Tietoa hiihdosta Marianne jakaa Joensuun urheiluakatemian nuorille hiihtäjille ja omia valmennettaviakin on muutama. Hiihtoura vaikutti myös ammatinvalintaan.

-Valmistuin viime keväänä urheiluhierojaksi ja kiinnostus siihen tuli omien kokemusten kautta. Se tuntuu omalta hommalta. Kyllä menemistä riittää, eivätkä päivät käy pitkiksi. Viikossa on neljät lajiharjoitukset, sitten akatemian tunnit ja oma yritys. Iloisesti tässä mennään eteenpäin.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Anneli Lujanen