Hyppää sisältöön

Femma-gaala viettää kehittyvän maakunnan teemavuotta

Vaihtoehtoisia musiikkipalkintoja jakavan Femma-gaalan teemana on tänä vuonna kehittyvä maakunta. Tällä kertaa palkitaan esimerkiksi kaupunki, jossa tapahtuu hyvää yleiseen tapahtumattomuuteen nähden enemmän kuin muualla.

Vuoden-femma -kategoria kattaa tänä vuonna ehdokkaat niin vuoden -soolo, -live, -levy, -bändi kuin vuoden-tulokas ehdokkaat. Ehdokkaita tässä kategoriassa on 25, joista palkitaan viisi.

Kehittyvien maakuntien -femmasta kilpailevat Joensuu (Rokumentti, Wasted, Ilosaari), Jyväskylä (Lutakko, Jyrock, Vakiopaine, NS Klubi), Kuopio (Kastor, Rubik, Jenni Vartiainen, Neufvoin, Reckless Love, Henry's Pub), Pori (Positiivinen taidepaska-klaani, RMJ, Disco Ensemble, Pori Jazz, Sonisphere, Neumann) ja Seinäjoki (Bar 15, Rytmikorjaamo, yleensä myös Provinssirock).

Lisäksi Femma-palkinnot jaetaan seuraavissa kategorioissa: Lämppäri-femma, Luukku-femma (paikalle tai tilalle jossa musiikin on hyvä olla) sekä Yrittäjä-femma (teolle, tapahtumalle tai artistille, jonka lopullisen onnistumisen viimeinen läpimurto jäi vielä osin saavuttamatta). Gaalassa palkitaan myös viime vuoden keskustelunavaaja. Ehdokkaina ovat muun muassa Hevisaurus (Lastenlevy - uhka vai mahdollisuus), Paula Vesala (Tekijänoikeuksien muutosta vastaan) sekä kolmikko Veera, Tervomaa ja Nordenstreng (Artistien vanheimpainpäivärahat).

Femma-palkinnot jaetaan seitsemännen kerran Helsingin Nosturissa järjestettävässä gaalassa 12. helmikuuta.

.
.