Runsas lumikuorma aiheuttanut sähkökatkoja Lounais-Suomessa

Fortumin jakeluverkkoalueella on ollut sähköttä viime vuorokauden aikana 10 000 asiakasta. Varsinais-Suomessa sähkökatkoja on ollut saaristossa, Kaarinassa, Maskussa, Länsi-Turunmaan Paraisilla, Pöytyän Yläneellä, Liedossa sekä Oripäässä.

sähkökatkot
Helikopteri lumisen metsän yllä.
Aleksi Hakala / Yle

Sähkökatkojen kesto on ollut useimmilla asiakkailla puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Vikapaikkojen lähellä katkon kesto on voinut olla tunteja.

Fortum seuraa tilannetta ja on varannut ylimääräistä henkilöstöä käyttökeskukseen, maastoon ja asiakaspalveluun. Henkilöstöä on noin nelinkertainen määrä normaaliin viikonloppuun verrattuna.

- Teemme sään salliessa helikopterilla lentotarkastuksia ja raivaamme oksistoa, kertoo käyttöpäällikkö Jarmo Ström.

Raivaukset aiheuttavat lyhyitä sähkönjakelun keskeytyksiä.

Sää vaikeuttanut sähkölinjojen puhdistusta

Viime päivien sää on vaikeuttanut Fortum Sähkönsiirron urakkaa sähkölinjojen puhdistamisesta tykkylumesta. Yhtiön mukaan tällä hetkellä on meneillään suurhäiriötilanne, joka yltää lounaissaaristosta aina Pohjanmaalle saakka.

Puiden oksistoon kertyneen tykkylumen raivausta ja kartoitusta ei ole voitu tehdä moneen päivään helikoptereilla, sillä sää on ollut jäätävä ja näkyvyys huono.

Käyttöpäällikkö Mikko Tegelin mukaan kahden viikon aikana sähköhäiriöitä on kertynyt Lounais-Suomessa jo kolmen normaalikuukauden verran.

Sähkönjakeluhäiriöitä ennaltaehkäistään ja korjataan nyt miesvoimin.

Lähteet: YLE Turku

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus