1. yle.fi
  2. Uutiset

Ronski tv-sarja teineistä kuohuttaa Venäjällä

Venäläisten koululaisten rajusta elämästä kertova tv-ohjelma on aiheuttanut närää Venäjällä. Suosittuun brittiläiseen Skins-ohjelmaan verrattua sarjaa ovat arvostelleet opettajat ja viranomaiset.

viihde

Koulu-niminen tv-draama käynnistyi tällä viikolla Venäjän pääkanaviin kuuluvalla Ykköskanavalla. Sarjassa venäläiset teini-ikäiset koululaiset juopottelevat, polttavat tupakkaa ja tappelevat. Brittiläisen Skins-sarjan tapaan ohjelmassa nuorten elämään kuuluvat myös seksi ja nettiporno.

Ohjelma on saanut Venäjällä opettajat ja viranomaiset takajaloilleen. Moskovan kouluviraston päällikön mukaan sarjaa ei saisi esittää televisiossa. Kommunistisen puolueen kansanedustaja Vladislav Yurchik on puolestaan sanonut, että ohjelma on suunniteltu sabotaasi maan lapsia ja nuoria kohtaan.

Tv-sarjan ohjanneen Valeria Gai Germanikan mukaan hän on vain halunnut näyttää, millaista todellisuus kouluissa nykyisin on. 25-vuotias Gai Germanika on aiemmissakin töissään kuvannut teinien elämää. Vuonna 2008 hän sai Cannesin elokuvajuhlilla erikoismaininnan elokuvastaan Everyone Dies But Me, joka kertoo teinitytön traumaattisesta kokemuksesta koulun diskossa.

Ronskin Koulu-sarjan esittäminen on ollut rohkea veto myös Venäjän valtakunnalliselta Ykköskanavalta. Ohjelmaa esitetään alkuillasta, jolloin kanavalla nähdään yleensä saippuasarjoja. Kanava itse on kuvaillut sarjaa äärimmäiseksi dokumentiksi.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi