Omakoti kullan kallis käy kaupaksi

Asuntomarkkinoilla on taas vilskettä. Pienten sijoitusasuntojen lisäksi kysyttyjä ovat nyt myös isot perheasunnot. Hyväkuntoisesta omakotitalosta voidaan maksaa puoli miljoonaa ensiesittelyssä.

Kaisa Liski
Omakoti-idylli Tapanilassa
YLE

Vanhassa Tapanilassa oli myynnissä omakotitalo. Kaksisataa asuinneliötä viidensadan neliön tontilla. Mansardikattoinen puutalo oli perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta ikää sillä oli vain kaksi vuotta.

Hintaa idyllisellä talokaunottarella oli 555 000 euroa. Aika kallis, mutta hinta-laatu-suhde oli ilmeisen kohdallaan. Talo myytiin ensiesittelyssä.

Tavoitehinta ylitettiin

Kysytyimmissä kohteissa talokaupat lyödään lukkoon saman tien. Vanhan Tapanilan omakotitalosta maksettiin jopa enemmän kuin pyydettiin.

Markkinoinnissa käytettävä hinta ei suinkaan ole myyjäpuolelta tarjous, muistuttaa Kaisa Haverinen kiinteistövälitystoimisto JYA:sta. Hän esitteli ja myi Tapanilan omakotitalon.

Jos useampi ostaja on valmis maksamaan pyydetyn summan, hinta voi lähteä ylöspäin, kertoo Haverinen. Näin kävi tässä tapauksessa.

Kysyntähän sen hinnan loppujen lopuksi määrittelee, toteaa Haverinen. Hänen mukaansa tarjouskilpailuun päädytään asuntokaupoissa nykyään aika usein.

Yleisesittelyistä yksityisiin

Asunnoista ollaan nyt niin kiinnostuneita, että asuntoesittelyiden ovelle voi muodostua jonoa. Kalleimmissa kohteissa ollaankin siirtymässä privaattiesittelyiden suuntaan.

Kaisa Haverinen esitteli Vanhan Tapanilan omakotitaloa yhden viikonlopun ajan. Yhteydenottoja tuli yli viisikymmentä. Yleisesittelyä ei ollut, vaan jokaiselle kiinnostuneelle annettiin vartin välein oma yksityisaika.

Eihän ihmisiä olisi voinut niillä pakkasilla ulkona odotuttaa, toteaa Haverinen. Ja onhan henkilökohtainen palvelu aina henkilökohtaista, hän huomauttaa

Aina sitäkään ei tarvita. Joku olisi kuulemma ollut valmis ostamaan asunnon jo ennen näyttöä, pelkkien nettikuvien perusteella.

Lähteet: YLE Helsinki/ Tiina von Martens