Aalto-yliopistossa uusi arki seurasi avajaisjuhlaa

Aalto-yliopisto aloitti arkisen aherruksensa maanantaina 11.1.2010. Aalto-ylipiston muodostavat Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulun ja Teknillinen korkeakoulu. Tavoitteena on suomalaisen tutkimuksen tason nostaminen. Myös viittomakieleen liityvän tutkimuksen uskotaan hyötyvän uudesta korkeakoulusta.

Yle Uutiset viittomakielellä
Aalto-yliopiston avajaiset Finlandiatalossa
Aalto-yliopiston osakkaat pitivät avajaispuheita Finlandia-talossa jo syyskuussa.YLE

Uusi Aalto-yliopisto juhli virallisia avajaisiaan viime viikon perjantaina Helsingin Finlandia-talossa. Juhlayleisölle tervetuliaissanat 17:llä eri kielellä, mukana suomalainen viittomakieli, jolla tervehdyksen esitti tutkija Antti Raike.

Viikkoa myöhemmin Taideteollisessa korkeakoulussa työt jatkuivat täyttä päätä.

- Maanantaina arki jatkui. Töitä riittää, mutta henki on vahva. Onnistumme varmasti!, kertoi Taideteollisen korkeakoulun tutkija, tohtori Antti Raike.

Aalto-ylipiston muodostavat Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulun ja Teknillinen korkeakoulu. Suomen suurimmassa korkeakoulussa on lähes 20 000 opiskelijaa ja yli 4 000 työntekijää, jotka jatkavat entisissä tiloissaan.

Aalto-yliopiston tarkoituksena on parantaa korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja nostaa samalla suomalaisen tutkimuksen tasoa.

Antti Raike uskoo, että Aalto-korkeakoulusta hyötyy myös viittomakieleen liittyvä tutkimus.

- Viittomakieliala on todella hyvä esimerkki. Kaupallisia sovelluksia ei ole, koska viittomakielisiä on vähän. Mutta nyt on paljon potentiaalia kehittää ohjelmia, joita voidaan myydä myös muualle.

Lähteet: YLE Uutiset / Ilkka Kilpeläinen